KRAPOVIĆ: Crna Gora obezbijedila osam paketa pomoći Ukrajini

Ministar odbrane Dragan Krapović saopštio je da je Vlada Crne Gore do sada obezbijedila značajnu političku, finansijsku, praktičnu i vojnu podršku Ukrajini kroz osam paketa pomoći. On je danas učestvovao na sastanku Ukrajinske odbrambene kontakt grupe, u virtuelnom formatu.

Tokom sastanka Kontakt grupe, učesnici su istakli značaj vojne podrške kao ključnog faktora u jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine. Takođe, saglasili su se da je važno nastaviti koordinaciju daljih aktivnosti kako bi se obezbijedila efikasna podrška ovoj zemlji, u skladu sa njenim potrebama, navode iz Ministarsva odbrane. 

Ministar Krapović je iskazao snažnu podršku Ukrajini, istakavši da Crna Gora stoji uz nju u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Takođe, informisao je da je Crna Gora dobila pozitivno mišljene Političkog i bezbjednosnog komiteta Evropske unije o pridruživanju Misiji EU za vojnu pomoć Ukrajini (EUMAM).

Na sastanku, kojim je predsjedavao sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin, učestvovali su predstavnici iz više od 50 zemalja.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Đokaju 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije, Lješković: Uložićemo žalbu

Podgorica, (Media Biro) Ilir Đokaj osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Podgorici na 40 …