Karavan 55. Praznika mimoze donio veselje i duh Mediterana na podgoričke ulice

Podgorica, (Media Biro) Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novog, sinoć je organizovala defile sa karavanom Praznika mimoze, te je na podgoričke ulice donijela pravo veselje i duh Mediterana.
“Zadovoljstvo nam je da se nastavlja ova lijepa saradnja između turističkih organizacija Glavnog grada Podgorice i opštine Herceg Novi i što su naši sugrađani u prilici da osjete duh Praznika mimoze. Pogotovo nam je zadovoljstvo što se promotivni đir ovogodišnjeg 55. Praznika mimoze završava defileom u Podgorici,” istakla je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.
Mažoretke su uz prepoznatljivu Gradsku muziku prošetale Njegoševom, Bokeškom i Ulicom slobode, dok su završnu tačku odigrale na Trgu nezavisnosti, te tako pozvale sve Podgoričane i goste da posjete Herceg Novi i Praznik mimoze u periodu od 15. februara do 3. marta.
“Mi se uvijek divno osjećamo u Glavnom gradu. Kao i uvijek mi tradicionalno uoči Praznika mimoze dolazimo da obiđemo Podgoricu i uvijek smo lijepo dočekani. Sa osmjesima je prihvaćen svaki naš nastup i jednostavno taj neki momenat duha Mediterana koji mi donosimo u vaš grad i poziv na Praznik mimoze je postao tradicija. Puno Podgoričana prisustvuje svakom Prazniku mimoze. Nakon naših nastupa na Fešti od mimoze ribe i vina vaši sugrađani krenu da nam prilaze da se fotografišemo i kažu da su nas već gledali u Podgorici i da su zbog toga došli na programe u toku Praznika mimoze,” ispričala je predsjednica i kapelnica Gradske muzike Herceg Novi, Valentina Kulinović.
Mažoretke i Gradska muzika Herceg Novi su i ovog puta izazvali oduševljenje kod svih generacija Podgoričana i gostiju koji su izašli na ulice i okupili se na trgu da uživaju u svemu što je ovaj veseli karavan za njih pripremio. Mažoretke su po dobroj tradiciji prisutnima podijelile cvijeće mimoze.
“Večeras smo plesali neke koreografije koje uglavnom čuvamo za veće nastupe, kada želimo da predstavimo naš grad najbolje što možemo. Na Prazniku mimoze mi ćemo prisustvovati otvaranju, Fešti od ribe i vina u Baošićima, maskenbalu, zatvaranju Praznika mimoze i još mnogim manifestacijama. Mislim da na vama ostaje da dođete i vidite što ćemo vam pripremiti za te dane,” kazala je mažoretka Gradske muzike Herceg Novi, Tara Rašković.
Ovaj sjajni karavan je bio tek uvertira za mnogobrojne programe i spektakularne koncerte koje tokom 55. Praznik mimoze organizuju Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novog.
“Zadovoljstvo mi je da pozovem sve drage goste iz Podgorice da dođu na 55. Praznik mimoze pod sloganom Za sve gušte. Ovaj praznik sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori poziva sve ljude dobre volje da dođu na fešte. Program je prilagođen različitim ukusima i uzrastima sa preko 50 događaja od 15. februara do 3. marta. Počevši od samog otvaranja Abruma, poziva svim gostima da dođu na fešte, zatim koncerta Halida Bešlića koji se ne propušta, 17. nas već čeka najposjećenija berba mimoze u Kumboru, Đenovićima, Baošićima gdje će nastupiti grupa Trio Gušt, dok će u večernjim satima u Parku Boke biti koncert Indire ex Colonia Levak. Takođe, u Institutu dr Simo Milošević biće održan maskenbal za koji se uvijek traži karta više,” najavila je predstavnica TO Herceg Novi, Bojana Živković.
Sjajan provod u Herceg Novom biće nastavljen 24. februara kada će nastupiti regionalna muzička zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović, a na zatvaranju 2. marta biće upriličen sedmi Međunarodni karneval, kao i koncert Prljavog kazališta.
Nakon što su ugostili karavana Praznika mimoze i pomogli promociji programa prijateljske TO iz Herceg Novog, TO Podgorica ove sedmice nastavlja sa kvalitetnim i zanimljivim dešavanjima u Glavnom gradu.
“TO Podgorica osim manifestacija koje su kompletno u našoj organizaciji uvijek je tu da podrži sve dobre inicijative predstavnika turističke privrede našeg grada tako da se družimo i povodom 14. februara, Dana zaljubljenih, kada će u The Capital Plaza centru biti organizovan događaj Ljubav i tako to i koncert Željka Vasića. Vjerujemo da ćemo tako prenijeti najljepše emocije na sve naše sugrađane,” saopštila je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …