Uprava policije: Nema uslova da Camgoz ostane u državi

Međunarodno traženo lice Binali (Deniz) Camgoz (40) ne ispunjava nijedan uslov da bi mu se odobrio boravak u Crnoj Gori.

To su juče saopštili iz Uprave policije, ističući da su njihove kolege iz Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli još jednu krivičnu prijavu protiv tog državljanina Turske zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ovog puta jer je, kako tvrde nadležni, 9. juna 2022. godine, kada je predao zahtjev za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva prikazao falsifikovanu putnu ispravu na ime Mehmet Ali Bajhan, “na koji je način doveo u zabludu službenike MUP-a koji su mu izdali dozvolu za privremeni boravak”…

Objasnili su i da prema zakonima Crne Gore, Camgoz ne može dobiti odobrenje za privremeni boravak u Crnoj Gori budući da ne ispunjava nijedan uslov shodno Zakonu o strancima Crne Gore:

“… Ne posjeduje nijedan važeći lični identifikacioni dokument (ličnu kartu ili putnu ispravu) i drugi uslov da nije osuđivan ili da se protiv njega ne vodi krivični postupak u njegovoj matičnoj zemlji što je predstavljeno dokazima – raspisivanje međunarodne potjernice od strane Organa za sprovođenje zakona Republike Turske”.

Iz UP su poručili da službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju aktivnosti u tom predmetu, kako bi identifikovali i procesuirali povezana lica:

“Koja su imenovanom direktno ili posredno pružala logističku podršku u sprovođenju kriminalnih aktivnosti radi ostvarivanja povoljnog položaja – dobijanja odgovarajuće dokumentacije i sticanja odgovarajućeg statusa u skladu sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore”.

Pripadnici tog sektora juče su prijavu protiv Camgoza podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

U policijskom saopštenju istakli su da je taj turski bjegunac prvo izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je pravosnažno osuđen, a potom sa istim dokumentom izvršio niz krivičnih djela.

“…I to dovođenjem u zabludu organa za sprovođenje zakona – službenike Ministarstva unutrašnjih poslova i druga lica (službenike Centralnog registra privrednih subjekata i notara) gdje je preduzetim kontinuiranim aktivnostima počinio nova krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, piše u policijskom saopštenju.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

DPS će pokrenuti inicijativu o smjeni Mandića sa čela Skupštine

Predsjedništvo DPS-a donijelo je odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika …