Premijer Spajić sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija: Mnogo prostora za saradnju i investicije

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima MEDEF-a, tokom radne posjete Francuskoj.
Premijer je tokom sastanka, kom su prisustvovali zvaničnici brojnih ministarstava i francuskih kompanija, iskazao intenciju 44. Vlade da transformiše i diversifikuje ekonomiju, zbog čega je potrebna saradnja sa najuspješnijim kompanijama, što članice MEDEF-a sigurno jesu.
Razvoj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Francuske biće baziran na četiri stuba definisana u krovnom strateškom dokumentu, o kom je premijer Spajić razgovarao juče sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.
Zato je današnji razgovor sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija, nastavak jačanja veza između dvije zemlje, a zajednička je poruka da postoji mnogo prostora za saradnju.
Bilo je riječi o potrebi dodatne promocije crnogorskih investicionih, turističkih i drugih ekonomskih potencijala u Francuskoj, a u tom kontekstu upućen je poziv čelnicima kompanija i institucija da posjete Crnu Goru.
Takođe je razgovarano o konkretnim infrastrukturnim projektima, koji bi trebalo da omoguće znatno brži, ravnomjeran i održiv razvoj Crne Gore.
U fokusu razgovora bili su i turizam, hotelijerstvo, ekonomija, biznis, sajber bezbjednost.
Konstatovano je da postoje brojne pogodnosti za strane investicije, a biznis ambijent u Crnoj Gori će se dodatno razvijati kroz pokrenute reforme.
Istaknuto je i prisustvo više francuskih kompanija u uspješnim projektima u Crnoj Gori, a iz MEDEF-a je predložen nastavak razgovora kroz provezivanje sa Privrednom komorom Crne Gor i lokalnim kompanijama.
MEDEF je najveća i najznačajnija francuska biznis asocijacija koja okuplja 7100 kompanija i 85 poslovnih savjeta!
MEDEF aktivnosti sprovodi u preko 120 zemalja, a partneri su im između ostalih i Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, kao i AFD i Proparco.

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …