Gluščeviću i Saičiću po 600 eura nagrade

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opredijelo je po 600 eura za nadzornike Službe zaštite i spašavanja na Skadarskom jezeru Marka Gluščevića i Vuka Saičića, koji su napadnuti u subotu, nakon što su pokušali da spriječe krivolovce u izvršenju krivičnog djela.

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, primio je Gluščevića i Saičića i istakao njihovu hrabrost i posvećenost.

„Stoga je, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera odlučilo da dodijeli ovaj novčani iznos hrabrim pojedincima, kao priznanje za njihov neumoran rad u zaštiti naše jedinstvene prirodne ljepote. Njihova predanost očuvanju ekosistema Skadarskog jezera jača našu turističku atraktivnost“, istakao je Martinović.

Pozvao je na kontinuiranu saradnju svih nadležnih institucija kako bi se smanjio broj slučajeva krivolova i postiglo potpuno iskorjenjivanje ovog nelegalnog čina.

„Apelujem na lokalno stanovništvo da pomogne u prijavljivanju krivolova i drugih kriminalnih radnji, ističući da je njihova podrška ključna za očuvanje Skadarskog jezera“, poručio je ministar Martinović.

Podržao je nadležne organe kako bi što prije rasvijetlili slučaj napada na lovočuvare i nezakonit lov.

Na kraju je zahvalio na hrabrosti i požrtvovnosti kojom čuvaju prirodu. „Vaša predanost je primjer svima, a ova novčana nagrada samo je mali izraz zahvalnosti za vašu nezamjenjivu ulogu u očuvanju naše prirodne baštine“, zaključio je ministar Martinović.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović naglasio je važnost zajedničkog djelovanja sa Ministarstvom kako bi se riješili problemi u zaštiti prirode i zahvalio na pravovremnoj reakciji resornog ministra.

Gluščević i Saičić su zahvalili Ministarstvu na podršci i namjeri da, kao i do sada, zajednički daju doprinos očuvanju prirodnih resusra.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …