Adžić: Odluka Milovića u slučaju Čamgoz neshvatljiva, nemam dokaze, ali sumnjam na korupciju

Poslanik GP URA i bivši ministar MUP-a Filip Adžić ističe da je potez ministra pravde Andreja Milovića u slučaju turskog državljanina Binali Čamgoza neshvatljiva i da sumnja da u tome ima visoke korupcije. Dokaza kaže, nema, ali sve što zna spreman je da kaže i javnosti i tužilaštvu koje je formiralo predmet o mogućoj korupciji.

Gostujući u emisiji “Link” Radija Crne Gore, Adžić je pozdravio potez SDT i smatra da ovo pitanje zavređuje pažnju svih institucija, jer je napravljen, kako je kazao, diplomatski skandal i nešto što može da poremeti odnose sa Turskom. Ono što je bitnije je da zbog odluke da se Čamgoz ne isporuči, postoji opasnost za građane, jer je on poznat bezbjednosnim institucijama, a uz njega je uvije grupa ljudi koji su interesantni sa bezbjednosnog akspekta.

– Odluka ministra pravde je stvarno neshvatljiva, on mora dati objašnjenje u tužilaštvu, jer je on taj koji može dati odgovore na brojna pitanja. Ono što mogu reći kao bivši ministar unutrašnjih poslova, kada je ovo isto lice bilo u žiži interesovanja, MUP je odbio odobravanje azila, Upravni sud odbio tužbu tog lica, a Viši sud odobrio ekstradiciju, a sada je Milović sve to odbacio. Odlučio je da ne poštuje odluke institucija i ovo je preinačena odluka – ističe Adžić.

Najmanje što može da se očekuje, po mišljenju Adžića, je da državno tužilaštvo ispita zašto je prinačena odluka i odgovorno pristupi onome što je bezbjednost građana. Smatra i da je ovim ugrožena i diplomatska i ekonomska saradnja sa Turskom.

Dodao je da slično viđenje o ovom pitanju imaju i neke partije i pojedinci u parlamentarnoj većini, kao i potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor, koji je ovu odluku ministra kritikovao.

Potrebni su, dodaje, promišljeni potezi, a Milović je, smatra, “prelomio preko koljena”. Međutim takve su procedure i zakonske mogućnosti.

– Sumnjam da se radi o visokoj korupciji, ali nemam dokaze, sve što mogu je da ono što znam podijelim sa javnošću i nadležnim institucijama. Nisam još bio u tužilaštvu, voljan sam da sve saopštim na skupštinskom odboru, a inicirao sam kontrolno saslušanje, gdje ćemo iznijeti detalje koje imamo. Očekujem da taj Odbor se posveti svakoj temi posebno, pa i ovoj – kazao je on.

Dan

Provjerite slična mjesta

Poslodavci prijavili radnike koji su radili na crno, dio plata još ide “na ruke”

Poslodavci su tokom prethodne dvije godine prijavili značajan broj zaposlenih koji su radili na crno, …