Vuković: Spremni smo da branimo identitetska pitanja, na njima su pale dvije prošle Vlade

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković poručio je kako je iza te partije uspješna kampanja uoči unutarstranačkih pitanja, ali i da slijedi druga.

Istakao je kako je protekla kampanja uoči unutarpartijskih izbora u DPS-u predstavljala povratak dobrim praksama, kada se glavnina posla dešavala na terenu, kroz direktan kontakt sa članstvom.

Polovinom februara krećemo dalje, sa sličnom kampanjom, uoči izbora rukovodstva opštinskih odbora. Krenućemo od juga, ideja je da pričamo sa svim članovima DPS-a – poručio je on za Antenu M.

“Zamjerano nam je na tome da se previše bavimo identitetskim pitanjima”
Kazao je da im dio međunarodne zajednice – zamjera na tome da se previše bave identitetskim pitanjima – iako on ističe da tu ima mnogo pitanja koja se tiču građanskih i civilizacijskih vrijednosti.

Ima onih koji misle da se DPS time previše bavio. Ne mislim da smo izostali iz bilo koje priče o identitetskim pitanjima. Čujem puno mišljenja koja govore da bi DPS trebalo da bude borbeniji, ali mislim da smo u ove tri godine pokazali da smo spremni da branimo ta pitanja, a na tim pitanjima su pale i dvije prošle Vlade. Nijesam saglasan sa kritikom da se nijesmo borili za ta pitanja – konstatovao je on.

O šovinizmu poslanika Darka Dragovića iz Evrope sad tokom obraćanja Oskaru Huteru iz DPS-a, kazao je da je iznenađen, ali i da je sramota što njegove partijske kolege ćute na to.

Znam njegov politički background, pa ipak u tim diskusijama, na odborima i na plenumu, doimao se kao pristojan momak. Nijesam registrovao da bi skrenuo u tom smjeru. I zato sam bio šokiran onog dana kada je ono poručio. Poražavajuće je što niko od tih ljudi, koji navodno predstavljaju progresivni dio većine i nadu međunarodne zajednice – ćute na to. To je sramota za te ljude – istakao je.

“Kako da nas u EU uvedu oni koji mrze zapadne vrijednosti?”
Crnu Goru, ističe, vlast sada navodno želi uvesti uEvropsku uniju sa ljudima – koji faktički mrze ideje multikulturalizma, zapadnih vrijednosti -.

I sad je pitanje koju će funkciju u tojevropskoj Vladi dobiti Milan Knežević, koji je danas još veći rusofil nego 2016 – istakao je Vuković.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …