Abazović: Bilo je onih koji su htjeli da kontaminiraju SKY, Europol ima sve originale

Bivši premijer i poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović poručio je tokom današnje sjednice Skupštine da je „bilo onih koji su htjeli da kontaminiraju Skaj prepiske“, ali da Europol ima originalne verzije.

Da bi relaksirao građane, sve originale ima Europol. Mi imamo mogućnost, ako nam ne zatvore taj kanal, da dobijemo original. Na taj način će žurka samo da dobije na dinamici, muzika će samo da se pojača – saopštio je Abazović na sjednici Skupštine na kojoj se bira Vrhovni državni tužilac.

Ukazao je da smo bili pod „embargom“ za dostavljanje informacija od Europola.

Građani će tek u narednom periodu imati priliku da vide mnoge stvari koje će im postati jasnije čak i za neke političke događaje. U tom kontekstu najviše podržavam transparentnost i da se oko “plave sveske” i oko svega govori javno. Nijesam podržavalac odluka Odbora za bezbjednost, zbog toga je kataklizma jer (Milan) Knežević više nije na čelu. Oni su sad donijeli odluku o saslušanju – a da nijesu zvali čovjeka na koga se to odnosi. Da su zvali oko navodne afere Do Kvon Milovića, Šukovića koji nema nikakve veze s tim, a nijesu bivšeg i aktuelnog premijera – naveo je Abazović.

Pitanje za Tužilaštvo – ko ima privilegiju da objavljuje Skaj prepiske
Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković poručio je da Abazovićeva izjava o kompromitaciji Skajp repiski dovodi do pitanja ima li u tome relevantnosti koju naša javnost zaslužuje.

Skaj prepiske imaju prvenstvo objavljivanja u povlašćenim medijima. Europol je potpuno zaustavio dostavljanje novih Skaj prepiski – ukazao je Eraković.

Poručio je da je pravo pitanje za Tužilaštvo: ko ima privilegiju da prije advokata osumnjičenih dobije mogućnost da objavljuje Skaj prepiske.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …