Počela gradnja: Zagorič dobija dom zdravlja i pijacu

Počela je gradnja multifunkcionalnog objekta u Ulici devete crnogorske brigade u Zagoriču. Objekat u kojem će, između ostalog, biti smješteni dom zdravlja, pošta, apoteka… kako je saopštio Dragan Senić, vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, gradiće se godinu i po dana. Na gradilištu je postavljena gradilišna tabla na kojoj je naznačeno da je početak radova januar ove godine, a rok završetka jul naredne godine. Tehničku dokumentaciju je radila firma Entasis, za gradnju je zadužena firma Gradnja promet iz Danilovgrada, a za stručni nadzor Civil Inžinjering. Naznačeno je da se objekat gradi na osam katastarskih parcela u KO Podgorica II, te da je bruto površina objekta 2.676,14 kvadrata.

–Gradilište je otvoreno i sada se rade iskopi. Rok za završetak izgradnje je godinu i po dana. U objektu će biti smješteni dom zdravlja, pijaca, banke i još neke institucije potrebne za 40-ak hiljada ljudi koji žive u ovom dijelu grada. Vrijednost radova je 2,8 miliona bez uračunatog PDV-a, odnosno oko 3,5 miliona eura sa uračunatim porezom – rekao je Senić.

Projektnim zadatkom je bilo predviđeno da je maksimalna spratnost objekta je P+2.

–U objektu je potrebno predvidjeti zdravstvenu stanicu. Potrebno je planirati i sadržaje za potrebe mjesne zajednice – sala za sastanke, kancelarija sekretara mjesne zajednice, kancelarija samostalnog referenta, apoteka, pošta, banka, šalteri za plaćanje usluga EPCG, komunalne usluge, vodovod, čistoća, manja pijaca sa cirka 20 tezgi. Takođe, potrebno je planirati poljoprivrednu apoteku, klub mladih, klub penzionera, dječju igraonicu, fitnes studio, školu plesa, škola borilačkih vještina, karate, džudo… Ukoliko se svi sadržaji rasporede u objektu manje spratnosti od UT uslovima dozvoljene, projektom je u konstruktivnom smislu, potrebno predvidjeti mogućnost nadogradnje objekta do maksimalne spratnosti po DUP-u – pisalo je ranije u projektnom zadatku.

DAN

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …