Na Sajmu sezonskog zapošljvanja biće ponuđeno 1.000 radnih pozicija

Na predstojećem Sajmu sezonskog zapošljvanja je planirano učešće 70 renomiranih poslodavaca iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji će ponuditi preko 1.000 radnih pozicija nezaposlenim licima, studentima i maturantima, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ovo će biti dobra prilika da se mladi zaposle, steknu radna iskustva i ostvare zaradu, ističe se u saopštenju.

Održavanje ovogodišnjeg sajma planirano je za 6. i 7. mart i to u Podgorici i Kotoru, kada će neposredno pred početak događaja biti održana zajednička press konferencija svih institucija koje su prepoznale značaj ovog projekta za naše mlade.

U vezi sa organizacijom XVI Sajma sezonskog zapošljvanja i Dana otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija održan sastanak sa predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, Andrejem Vukčevićem i menadžerom Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore, Ivicom Todorovićem u vezi sa organizacijom XVI Sajma sezonskog zapošljvanja i Dana otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore.

Sastanku su osim resorne ministarke Anđele Jakšić-Stojanović, prisustvovali i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, Nikola Tomašević sekertar ispred Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, te pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Aleksandar Rakočević.

Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, odnosno, kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća domaće radne snage koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori, navode iz MPNI.

U cilju što bolje realizacije XVI Sajma sezonskog zapošljavanja – Summer Job, ministri, kao i predstavnici drugih institucija uz konstruktivan razgovor, zajednička znanja, kreativnost i resurse iskazali su spremnost za podršku u pripremi i organizaciji ovogodišenjeg sajma.

DAN

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …