ODT odbilo prijavu: Radulović nije falsifikovao podatke na konkursu za direktora Aerodroma

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odbacilo je prijavu Biljane Knežević protiv zamjenika direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Petra Radulovića i izvršnog direktora firme Wir metaloprerada Darka Đondovića. Knežević, bivša savjetnica izvršnog direktora ACG, prijavila je Đondovića zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave, a Radulovića zbog falsifikovanja isprave. Sporne isprave odnose se na period od 2014. do 2017. godine, kada je Radulović volontirao u toj firmi, a koje je priložio na konkursu za izbor zamjenika izvršnog direktora Aerodroma. Knežević u vezi sa izborom Radulovića vodi spor i pred Osnovnim sudom i tvrdi da on nije ispunjavao uslove za izbor na tu poziciju. Uslov koji je sporan je pet godina na pozicijama upravljanja, za šta je kao dokaz Radulović priložio dokumentaciju upravo za period kada je u toj firmi volontirao.

Đondović je u ispravi naveo da je Radulović od marta 2014. do kraja 2017. godine bio angažovan kao rukovodilac sektora za procese prerade hardroks metala i glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori, te da je doprinio marketingu službe i službe za međunarodnu saradnju. Firma Wir metaloprerada je imala u tom periodu oko 30 zaposlenih. Radulović je sin funkcionera PzP-a i bivšeg predsjednika Skupštine Branka Radulovića.

Traži od Osnovnog suda nastavak postupka

Knežević je za “Dan” kazala da je od Osnovnog suda tražila da se suđenje po tužbi za poništenje konkursa nastavi.

– Kako je ODT odbacilo prijavu zbog koje ste prekinuli postupak 3. maja 2023. gdine, molim da se suđenje nastavi. To što ODT, uprkos neoborivim dokazima smatra da potvrda o zaposlenju nije falsifikovana, to nikako ne znači da je u skladu sa uslovima oglasa – napisala je Knežević u mejlu Osnovnom sudu.

Takođe, ona je napisala pritužbu ODT-u tražeći da se preispita rješenje o odbacivanju krivične prijave.

Svjedoci su u iskazima kod ODT-a, kako piše u rješenju u koje je “Dan” imao uvid, naveli da je Radulović volontirao, da se bavio analizom tržišta hardroks metala, marketingom i da sa njim nije potpisivan nikakav ugovor.

Dan

Provjerite slična mjesta

Jedino ispravno plovilo na moru usidreno daleko od švercerske rute

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Milutinu Vasiljeviću mandat ističe narednih …