MUJOVIĆ: Neke strane diplomate se miješaju u slučaj rudnika Brskovo

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović poručio je da su određene strane diplomate u slučaju rudnika Brskovo u Mojkovcu pokazale neprimjereno ponašanje.

Veoma poštujem strane države i strane diplomate. Smatram da je većina njih prijateljski orjentisana prema Crnoj Gori, ali u situaciji rudnika Brskovo, imali smo neka neprimjerena ponašanja određenih diplomata i diplomatskih krugova, koji pretenduju da nas u Crnoj Gori nauče šta je najbolje za nas i građane Crne Gore”, rekao je ministar.

Uz dužno poštovanje, Mujović poručuje da to nije pravi put i način kako se dobar odnos strane države prema Crnoj Gori može iskazati.

Vlada je na današnjoj sjednici dogovorila formiranje Međuresorne komisije koja će dati svoj sud kada je u pitanju eventualno raskidanje ugovora sa kompanijom “Tara resources” o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu, saznaje Portal RTCG.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović tražio je od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Jedino ispravno plovilo na moru usidreno daleko od švercerske rute

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Milutinu Vasiljeviću mandat ističe narednih …