Da li zbog kriminalnih klanova i skaj poruka Dušku Kneževiću ne daju procjenu bezbjednosti?

Zašto Uprava policije Crne Gore i Agencija za nacionalnu bezbjednost uporno odbijaju da izdaju procjenu bezbjednosti Dušku Kneževiću, predsjedniku Univerziteta Mediteran i Atlas grupe, da bi mogao slobodno da se vrati u Crnu Goru, možda odgovor treba tražiti u targetovanju Kneževića od strane kriminalnih klanova, što potvrđuju najnovije skaj prepiske između bivših policajaca sa šefom kavačkog klana, koje prenose “Vijesti”.

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegovi vojnici kupovali su glasove i agitovali za
Demokratsku partiju socijalista uoči parlamentarnih izbora 2020. godine, a taj Kotoranin
poručivao je da će spiskove “donijeti direkt Milu (Đukanoviću)”.

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer pred izbore 2020. godine, prebrojavao je ko je sve na
“njihovoj strani”.

Zvicer konstatuje i da će Đukanoviću “usko biti” na izborima, jer su na suprotnoj strani – “Duško Knežević, Daka (Davidović), Amfilohije itd…”

Šef kavčana je analizirao političku scenu dva dana nakon izbora na kojima je DPS izgubio vlast i sa saradnicima iz kavačkog klana planirao kako da iz letargije trgnu “bezvoljni” narod.

“Crna Gora je sad gora nego devedesetih”, poručuje Kotoranin optužen za organizovani kriminal u razgovoru sa sada odbjeglim i uhapšenim policajcima Ljubom Milovićem i Petrom Lazovićem.

Potom Zvicer detaljno procjenjuje izlaznost na glasanju, ljutito se osvrćući na izborne rezultate u manjinskim sredinama.

“Ove muslimane bih istjerao iz države”, poručuje, nakon čega kalkuliše i ko će s kim u
postizborne koalicije.

Nakon što od Milovića dobija informaciju kakvo je stanje sa osvojenim poslaničkim mandatima, konstatuje da će Ranko Krivokapić dati podršku Milu Đukanoviću.

“Strašno su radili. A vidio sam ja boga mi, neće niko sa njim, vidi se to u narod, javno mnjenje i svuda. Blati ga Duško K. (Knežević) pa svi redom. Je*em im sve, ove Muslimane bi išćerao iz države”, piše Zvicer i nastavlja sa analizom izbornih rezultata.

Milović mu šalje da dotadašnja opozicija slavi sa srpskim zastavama.

“Gledam ovo na TV. Ranko K. đe je, prelazi li cenzus? Acova (Đukanović) bolest se vidno
odrazila”, nadovezuje se Zvicer i ocjenjuje da je Krivokapić malo dobio.

Iz transkripata komunikacije jednog od najvećih kriminalaca Evrope, šefa kavačkog klana Radoja Zvicera sa svojim „vojnicima“, policajcima Ljubom Milovićem i Petrom Lazovićem, vidi se da je Duško Knežević na udaru najopasnijeg kriminalnog klana koje ima uporište u vrhu policije.

Crnogorska policijska služba očigledno iz straha od povezanosti visokih policijskih službenika sa kriminalnim klanovima, nije bila spremna da preduzme sve neophodne korake i obezbijedi Dušku Kneževiću sigurnost i bude potpuno zaštićen tokom svog boravka Crnoj Gori.

Jedino je bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić svojevremeno tvrdio da “Duško Knežević može bezbjedno da se vrati u Crnu Goru“, a na logično pitanje voditelja televizijske emisije otkud takva procjena da Duško Knežević nije ugrožen – kad je poznato da je on prepoznat kao veliki borac protiv Mila Đukanovića i njegovog režima, koga je žestoko uzdrmao iznoseći brojne afere bivšeg predsjednika Crne Gore i čelnika DPS-a, je odgovorio:

“Čuo sam da se gospodin Duško Knežević obratio Upravi policije, još nemam informaciju da li je urađena procjena. Smatram da mu bezbjednost nije ugrožena. Koliko znam, nikad nije dobio takvu vrstu dokumenta kakvu on traži, što nije ni moguće. Apsolutnu bezbjednost nikome ne možete garantovati, takav pojam ne postoji. Preko onoga što jesu operativni podaci, nema neke ugroženosti gospodina Kneževića.”

Aktuelni ministar pravde Andrej Milović tvrdio je suprotno:

„Duško Knežević je tražio od ANB-a procjenu da li mu je život ugrožen. Vrlo lako može da se desi da mu je život ugrožen. I mi moramo da mu garantujemo sigurnost, pogotovo zbog
pretpostavke da je svedok jedne duge vladavine jednog režima”, rekao je Andrej Milović.

APLUS

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …