Mitrović: Pozdravljamo odluku o otvaranju linije Budva-Dubrovnik

NVO “Grupa građana BU2” pozdravlja odluku ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića o otvaranju brodske linije Budva – Dubrovnik.

“Tokom ljeta ćemo da otvorimo liniju Budva-Dubrovnik, što će doprinijeti turizmu u Budvi, ali i rastereti granični prelaz Herceg Novi-Dubrovnik. Na tome se radi kako bi bilo spremno za ljetnju sezonu”, kazao je Radulović u emisiji “Okvir” RTCG, ističući da je to dobra šansa za crnogorski turizam.

 – Razvoj turističke destinacije je nemoguće ostvariti bez razvoja saobraćajne infrastrukture i zato nas ohrabruju riječi ministra Radulovića.

Saobraćajna infrastruktura je sastavni dio turističke destinacije i uslov odvijanja svih aktivnosti i procesa u destinaciji. Atraktivni faktori same turističke destinacije ne mogu biti uspješno valorizovani ukoliko ne postoji dobra saobraćajna infrastruktura i saobraćajna povezanost. Turisti očekuju da destinacija bude dostupna kako bi doputovali iz mjesta stalnog prebivališta. U skladu sa tim, turisti najčešće koriste usluge aerodroma, odnosno avio saobraćaj, ali isto tako i pomorski, železnički saobraćaj, drumski saobraćaj i sl.


Razvoj turističke destinacije nije moguć bez razvijenog saobraćajnog sistema (drumskog, pomorskog, vazdušnog, železničkog, rečnog).  Upravo, razvoj saobraćaja doprineo je kretanju ljudi i razvoju turizma, posebno izgradnja saobraćajne infrastrukture, železničkih pruga, drumskih saobraćajnica i aerodroma, koji su doveli do savremenog masovnog turizma.

Poboljšanje kvaliteta saobraćaja u pogledu brzine i udobnosti putovanja je izuzetno važan faktor u turističkoj ponudi danas. Destinacije koje poseduju kvalitetnu saobraćajnu infrastrukturu i dobru saobraćajnu povezanost, imaju veću atraktivnost kao destinacije za turiste – zaključuje se u saopštenju predsjednice NVO “Grupa građana BU2” Milice Mitrović

Provjerite slična mjesta

Pokušao da se zapali, sa povredama opasnim po život prebačen u Urgentni blok

Sa povredama opasnim po život danas nešto prije 19 časova mještatnin sela Mahala primljen je …