Otvorena nova sezona u Salonu vina: Stevo Đokmarković otkrio male tajne uparivanja vina i hrane


Podgorica, (Media Biro) Nova sezona zanimljivih i kvalitetnih događaja u podgoričkom Salonu vina počela je prezentacijom “Osnove uparivanja vina i hrane” koju je održao profesor restoraterstva i somelijer, Stevo Đokmarković. Zainteresovani posjetioci su imali priliku da ovog vrhunskog stručnjaka nauče nešto višeo tajnama kombinovanja ukusa, mirisa i teksture hrane i pića, te da uz to degustiraju autohtone vinske sorte.
“Cilj nam je da što više promovišemo crnogorska vina. Imamo dosta raznovrsnu hranu, dosta raznovrsnih stilova vina koja možemo da uparimo i cilj nam je da stvarno primaknemo naše autohtone sorte koje su možda i zaboravljene. Salon vina radi na tome i ima baš dobar odziv, tu su naši stalni gosti, ali i oni koji dolaze sa strane, te smo veoma zadovoljni,” kazao je Đokmarković.
Za ovu prvu u nizu prezentacija i degustacija je vladalo veliko interesovanje, te su sva planirana mjesta bila rezervisana. Osim uživanja u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, ovo je bila dobra prilika da učesnici prezentacije nauče nešto novo, te razbiju predrasude koje su imali o uparivanju hrane i vina.
“Večeras smo pripremili Chardonnay, Sauvignon blanc, Vranac, kupažu Vranca i Kratošije. To su vina iz raznih vinarija, iz raznih teroara, raznih položaja. Učimo da riba ne mora da se konzumira sa bijelim vinom, da crveno meso ne mora da ide sa crvenim vinom. Mi vježbamo, degustiramo i zaključujemo koja je prava kombinacija,” dodao je somelijer.
Naredno veče o osnovama uparivanja vina i hrane sa Stevom Đokmarkovićem biće upriličeno 25. januara, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem Instagram stranice Salona vina.
“Rezervacija je obavezna, a svi koji se prijave za uzvrat mogu da dobiju mnogo lijepo znanje, mogu da uživaju i biće nam naravno svima lijepo,” poručio je Đokmarković.
Ovo je samo dio niza događaja koje će Salon vina organizovati u narednom periodu. Petak veče je rezervisano za Radević Rakiju, u subotu će gosti moći da uživaju u Ušuškavanju uz kuvani roze, sljedeće srijede će biti upriličen događaj Afterwork – kuvano vino i kolačići, u petak 26. januara će biti organizovano Vinsko veče – Vinarija Bojanić – Drobnjak, dok će se posjetioci u subotu 27. moći da se opuste uz Filmsko veče i kuvano vino.

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …