Na Cetinju uhapšen službenik MUP-a, osumnjičen za nezakonito izdavanje dozvola za oružje

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u nastavku nacionalne akcije „Browing“, u ranim jutrarnjim časovima izvršili pretrese na više lokacija na Cetinju i drugim gradovima Crne Gore kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municije. Od toga osam komada dugocijevnog vatrenog oružja, četiri komada kratkocijevnog vatrenog oružja, jedna cijev i 804 komada municije. Na Cetinju je uhapšen službenika Filijale za upravne poslove, a krivična prijava a krivična prijava podnijeta je protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, policija je lišila slobode službenika zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju M.P. (51), dok je krivična prijava u redovnom postupku podnijeta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju O.K (63), zbog istog krivičnog djela, precizirano je iz Uprave policije.

Iz UP navode da postoji sumnja da su O.K i M.P, u periodu od 2019. do 2022. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za tri lica V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto, kao i drugim licima, čime su im omogućili nabavku 28 komada vatrenog oružja, suprotno zakonskim propisima, gdje je za sada utvrdjeno da su u 17 odvojenih predmeta i slucajeva, postupali nezakonito. Istraga se vodi u odnosu na desetine predmeta u kojima su postupala osumnjičena lica.

Jutrošnja akcija službenika Sektora za borbu protiv kriminala predstavlja beskompromisnu posvećenost procesuiranju svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbjednosti, kao i transparentnost u radu koja će biti ključna smjernica za obnovu povjerenja u institucije sistema, ističe se u saopštenju.

DAN

Provjerite slična mjesta

Jedino ispravno plovilo na moru usidreno daleko od švercerske rute

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Milutinu Vasiljeviću mandat ističe narednih …