Martinović: Za razvoj sjevera neophodno ponovo usvojiti Zakon o finansiranju lokalne samouprave

Uvažavajući stavove čelnika primorskih opština koji su izrečeni u dobroj vjeri i čistoj namjeri, ali i u uvjerenju da ćemo zajedničkim naporima u predstojećem periodu rješavati sve fiskalne izazove i prebroditi eventulano nastale situacije, smatram da bi ponovno usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, donijelo veoma značajne pogodnosti za razvoj sjevera naše države.

Tu posebno mislim na one sjeverne opštine koje su nerazvijene, jer u pomenutom Zakonu postoje mjere za njegov razvoj i opredijeljena novčana sredstva u iznosu od oko 10 miliona eura, što će im značajno ojačati budžetske kapacitete.

S obzirom na to da je Vlada definisala poseban resor za razvoj sjevera naš prioritet jeste permanentno unapređenje položaja sjevera u cilju eliminsanja drastičnih razlika u regionalnom razvoju koji koči sveukupni privredni razvoj.

Usvajanjem ovog Zakona će se doprinijeti sprečavanju odliva stanovništva i omogućiti bolje korišćenje prirodnih resursa, koji nijesu valorizovani i zbog izostanka budžetskih i drugih ulaganja.

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …