Konatar: Bliži smo izborima nego rekonstrukciji Vlade

Umjesto rekonstrukcije Vlade, prije ćemo ići na parlamentarne izbore, smatra Miloš Konatar, šef poslaničkog kluba GP URA.

Kako je kazao za RTV Nikšić i emisiju „Kontakt“, premijer Milojko Spajić sa rekonstrukcijom ne ide samo ka DF-u, već i ka DPS-u.

„Bliži smo parlamentarnim izborima, nego rekonstrukciji 44. Vlade. Ne smatram da će doći do rekonstrukcije koja se pominje u posljednje vrijeme. Prije ćemo opet na izbore. Mi za manje od 100 dana funkcionisanja ove Vlade i parlamentarne većine, možemo vidjeti dosta pukotina, dosta različitih viđenja kako bi Crna Gora trebala da ide dalje. Vidimo i dosta nesnalaženja u funkcionisanju nove vlasti. Zbog svega toga mislim da ćemo u narednom periodu imati još nestabilniju političku situaciju“, smatra Konatar.

Rekonstrukcija je, kako ističe šef poslaničkog kluba URA, „igra štapa i šargarepe“ koju igra premijer Milojko Spajić.

„Tu igru premijer pokušava da igra sa koalicionim partnerima. Dominantno DF. Međutim, ne samo sa njima već i određenim političkim subjektima iz opozicije. Konkretno mislim na Demokratsku partiju socijalista. Sa rekonstrukcijom, Spajić ide ne samo ka DF već i DPS. Ipak smatram da se rekonstrukcija neće desiti već da će građani Crne Gore u naredno godinu ići opet na parlamentarne izbore“, poručio je Konatar.

DAN

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …