Knežević Mugoši: Da je sreće bili biste u UIKS-u

Kandidatkinja za vrhovnog državnog tužioca (VDT) Suzana Mugoša saslušana je danas na Skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu. U toku je saslušanje Milorada Markovića.

Poslanik DNP i ZBCG Milan Knežević kazao je da bi, da je sreće, Suzana Mugoša već sada bila iza rešetaka.

“Želim da je pitam kad se i koliko puta čula 12. i 13. marta 2019. godine, nakon što su napravljeni snimci na mjerama tajnog nadzora sa Vesnom Medenicom. Posebno nakon što je Saša Sinđelić kazao da je “Državni udar” farsa, i da je morao da kaže da su Andrija Mandić i Knežević odgovorni za Državni udar”? Vi ste u julu mjesecu, potvrđujući status svjedoka Saši Sinđeliću, koji je u optužnici zaveden kao Aleksandar Sinđelić, doveli do toga da je Vaš sin u julu 2018. godine zapošljen”, tvrdi Knežević.

Pitao se kako može da tvrdi da njen sin na snimku ima 14 godina a ima pendrek, što je prethodno Mugoša saopštila.

“Je li to porodična tradicija. Vaš sin tad nije imao 14 godina. Onda kako se pripadnici ‘kavačkog klana’ interesuju za vašeg sina a ima 14 godina. Ako ne znaju njega, onda znaju Vas. I Vi dobro znate da imate veze sa ljudima koji su označeni kao ljudi koji su bliski klanu. Da li je tačno da je vaš sin prekomandovan u Danilovgrad, nakon čega ste molili Zorana Lazovića u Hotelu Podgorica da ga vrati u Podgoricu”, pitao je Knežević.

Prethodno je Mugoša saopštila da ne zna zbog čega su ‘Kavčani’ istraživali odakle je procurio video snimak njenog sina koji pendrekom bije jastuk u okviru priprema za prijem u policiju.

“Vi treba da idete u zatvor. Da imamo Sudski savjet kao što ga nemamo, bili biste ste smijenjeni”, istakao je Knežević.

Tražio je da Mugoša kaže koji je sudija korumpiran i da kaže ko je kupio presudu za “Državni udar” (a vezano za njenu raniju izjavu da je presuda Apelacionog suda kojom se ukida osuđujuća presuda za “džavni udar” kupljena).

Mugoša je istakla da je Knežević treba manje da se bavi njom.

“Pozabavite se vi ko je sa kim bio po primorju i sa ambasadorima dogovorio ukidanje presude”, navela je Mugoša.

Knežević je pozvao SDT da Mugošu danas sasluša.

“Što se tiče dokaza iz BIA, tačno je da je jedan dio dokaza stigao iz Srbije, ali je takođe i tačno da se nijednom riječju ne pominju ni Milan Knežević, ni Andrija Mandić ni Saša Čađenović”, kazao je Knežević i tražio od Mugoše da i ona to potvrdi jer je i sama imala uvid u spise.

“Vi treba da budete krivično pravno procesuirani. I nemojte da meni pričate da ste Vi odredili pritvor Vesni Medenici. Ja znam da ste se vi isplakale u kancelariji, i da ste Vi rekli “Šta me snađe moja Vesna””, kazao je Knežević.

Istakao je da je Mugoša danas saopštila da je neki ambasador na crnogorskom primorju na večeri kupio presudu na Apelacionom sudu.

“Pozivam Vladimira Novovića da posle ovog saslušanja pozove Mugošu da da iskaz. Ako sam ja učestvovao u kupovini te presude, želim da budem i ja saslušan i procesuiran i da mi se odredi pritvor. Ali ako Vi ne govorite istinu, vi treba odmah da budete disciplinovani i kažnjeni do okončanja postupka. Novović na ovo ne može da spušta glavu. E da vidimo ko je taj ambasador, i za čije interese je kupio presudu. Ako vi ne saopštavate istinu, treba da zbog lažnog iskaza budete procesuirani”, istakao je Knežević.

Suzana Mugoša je kazala da ne poznaje Zorana Lazovića, i kazala da Knežević “mora da prestane da maltretira moju porodicu”.

Na to je Knežević rekao “i malo sam ti kazao šta si radila meni i mojoj porodici”.

“Kad sam slušao tebe na 170 ročišta, možeš i ti mene danas, a danas nema komandnog voda i straže da me izbaci. Došao sam sam, naoružan istinom”, rekao je Knežević.

Podsjetimo, Suzana Mugoša bila je sudija u slučaju poznatom kao “državni udar”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …