Važno saopštenje Ministarstva finansija

Ministar finansija Novica Vuković sa saradnicima učestvuje na dvodnevnoj Euromoney konferenciji u Beču, koja okuplja preko 1000 investitora iz regiona, Evrope i cijelog svijeta.
U fokusu ovogodišnjih razgovora su izazovi sa kojima se suočava ekonomija centralne i istočne Evrope u kontekstu nestabilnosti finansijskih tržišta, kao i modaliteti za prevazilaženje istih kroz podršku ubzanijem rastu i razvoju.
Kroz panel diskusije, radionice i okrugle stolove, učesnicima konferencije omogućena je direktna razmijena informacija i mišljenja o daljim mogućnostima saradnje država i predstavnika kapitala na finansijskom tržištu.
Na marginama konferencije, ministar Vuković sastao se sa predstavnicima bankarskog sektora, finansijskih institucija i investicionih grupacija sa kojima je razgovarao o mogućnostima obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta Crne Gore za 2024. godinu po što povoljnijim uslovima.
Sastanci su održani sa visokim predstavnicima banaka: LBBW, MUFG, Erste Group, Bank of America, UniCredit, CEEMEA, JP Morgan, Deutche, Citibank i Societe Generale.

Provjerite slična mjesta

Jedino ispravno plovilo na moru usidreno daleko od švercerske rute

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Milutinu Vasiljeviću mandat ističe narednih …