Izbrisaće 56 parking mjesta u Ulici kralja Nikole

Nakon što je u Ulici kralja Nikole izbrisana biciklistička traka sa kolovoza, na red dolaze i parking mjesta iscrtana po saobraćajnici. Iz ove saobraćajnice, kako je saopštio Radoš Zečević, izvršni direktor Puteva, narednih dana biće izbrisano 56 parking mjesta kako bi se smanjile gužve u saobraćaju. Za radove će, kako je naveo Zečević, biti zaduženi radnici firme Alfa projekt koja je i uklanjala biciklističke trake sa kolovoza.

Čim se vrijeme proljepša krenuće se sa radovima. Iz Kotora je nabavljena ručna mašina kojom ćemo brisati parking mjesta. Mašina ne oštećuje asfalt, nisu u pitanju pune trake, već isprekidane, pa će posao biti brzo završen – rekao je Zečević.

Parkinzi će biti izbrisani iz kompletne saobraćajnice. Novi prostor za parkiranje, kako navodi Zečević, biće obezbijeđen u „džepovima“ između stambenih zgrada.

–Kada su stanari kupovali stanove nisu mogli kupiti parking na kolovozu, pa ne osjećamo neku grižu savjesti. Nova parking mjesta ćemo napraviti u džepovima između stambenih zgrada i biće izgrađen isti broj kako bismo nadomjestili ova koja smo uzeli. Ima dosta prostora u unutrašnjem dijelu stambenih zgrada. Gledaćemo da maksimalno iskoristimo taj prostor koji je inače, ničija zemlja i ne služi ničemu – rekao je Zečević.

DAN

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …