Odzvonilo “divljim” auto pijacama

Za početak krenuli smo sa upozorenjima, kako bi pokušali da izbjegnemo kazne. Još par puta ćemo ih upozoriti, a onda ćemo ih sankcionisati, rekao je Darko Papić

Trotoari, parkinzi, travnjaci, čak i razdjelna ostrva širom grada pretvorena su u “divlje” auto-pijace. Nema naselja u gradu koje nema makar jedan “izložbeni prostor” na kojem su građani parkirali vozila za prodaju. U tome ipak prednjače Stari aerodrom, Zabjelo, Pobrežje, Zagorič… Međutim, Komunalna policija planira tome da stane na kraj. Pokrenuli su veliku akciju kojom će biti uklonjena nepropisno parkirana vozila. Akcija je krenula od Bulevara Josipa Broza Tita gdje su duž kompletne saobraćajnice parkirani automobili za prodaju. Ima ih na stotine. Komunalna policija vasnicima vozila ostavila je opomene, a ukoliko ih sami ne uklone to će uraditi Uprava za inspekcijske poslove najvjerovatnije specijalnim vozilom “pauk” ili će im biti naplaćena kazna od 100 eura po Zakonu o komunalnim djelatnostima.

Zamjenik načelnika Komunalne policije Darko Papić kazao je da im je za problem parkiranja vozila za prodaju na Starom aerodromu stiglo više inicijativa građana, te su oni postupili po njima.

– Jedan dio tih parcela je vlasništvo Glavnog grada, a ima nešto i što je privatna imovina. Parkiranje ovih vozila, kojih ima na stotinu, jeste problem i do sada ih nijesmo kažnjavali. Sada smo za početak krenuli sa upozorenjima, kako bi pokušali da izbjegnemo kazne. Još par puta ćemo ih upozoriti i nećemo odmah ući u sankcionisanje. Ukoliko samo ne uklone vozila u jednom trenutku ćemo pisati kazne. Po Zakonu o komunalnim djelatnostima kazna za ovu vrstu prekršaja je 100 eura. Sva ta vozila Odlukom o prodaji imaju na raspolaganju Auto pijacu ili auto placeve koji su registrovani za tu djelatnost. To što ljudi ne koriste Auto pijacu ne znači da mogu na ovim lokacijama parkirati vozila za prodaju – rekao je Papić.

Papić kaže da ovo neće biti jedina lokacija sa koje će ukloniti nepropisno parkirana vozila.

– Ne samo na ovoj lokaciji nego svuda u gradu vozila za prodaju biće predmet ovih postupaka. Ukoliko mi možemo da identifikujemo vlasnika, ako postoje tablice, mi ćemo odrađivati. Ako mi ne uspijemo Uprava za inpekcijske poslove će odraditi dio postupka. Možda će ih “paukom” odnositi ili će naći neki drugi način, to će sami odlučiti. Svakako prvo idemo kroz upozorenja kao preventivni dio, jer nam nije cilj da se svi kazne, već da se riješi problem. Ima dosta sličnih lokacija i sve će biti predmet ove akcije – kazao je Darko Papić.

DAN

Provjerite slična mjesta

Vodeni žig nova šansa za naučno-istraživački tim ETF-a

DEEPMARK je nova crnogorska kompanija za Kompjutersko programiranje. Osnovali su je nedavno naučni istraživači sa …