Đukanović: Finansijski izvještaj EPCG najbolji u istoriji

Finansijski izvještaj Elektroprivrede Crne Gore za prošlu godinu biće najbolji u istoriji, poručuje predsjednik odbora direktora EPCG Milutin Đukanović. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa novom Vladom. Istakao je da su u toj kompaniji povukli dobre poslovne poteze koji su omogućili suficit elektricne energije, te da ne planiraju povećanje cijene struje.

Čitava dobit EPCG čće se kretati oko 70,80 miliona eura. Da ne bude zabune, postoji jedna sporna faktura od 10 miliona eura, da li će to otići na teret CEDIS-a ili će biti prihod EPCG, to ćemo da vidimo, ali kretaće se 70-80 miliona eura dobit – kazao je on, prenosi portal RTCG.

Istakao je da je došlo do uvećanja imovine. Smatra da su trgovinom električnom energjom poslovali dobro.

Mislim da smo jedina Elektroprivreda u region i šire koja nije povećavala cijenu električne energije – rekao je Đukanović.

Plan EPCG je da u 2020. godini napravi mreko 80 megavata solarnih elektrana.

Uočili smo sve problem koje imamo, ali do zastoja TE Pljevlja zbog rekonstrukcije moramo da uradimo najmanje 100 megavati solarnih elektrana – kazao je on.

Poručio je da će svi monteri koji su ostali bez posla veoma brzo biti ponovo angažovani I da će se ponovo vratiti na svoja radna mjesta. Upozorio je da u Njemačkoj monteri imaju plate oko pet hiljada eura, te da ih treba čuvati “kao suvo zlato”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Jedino ispravno plovilo na moru usidreno daleko od švercerske rute

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor granične policije Milutinu Vasiljeviću mandat ističe narednih …