Praznična euforija u Kotoru se nastavlja: Nastup Goce Tržan zagrijao brojnu publiku

Nakon uspješno organizovanih novogodišnjih koncerta kada su u Kotoru nastupile regionalne zvijezde Severina i Dino Merlin, praznična euoforija u ovom gradu se nastavlja. Sinoć je na prazničnom pazaru na Gradskoj rivi nastupila Goca Tržan sa svojim bendom i uveselila veliki broj posjetilaca. Brojni stari hitovi kao i oni nešto noviji pjevali su se u Kotoru uz kuvano vino, i brojnu gastronomsku ponudu koja se mogla naći na prazničnim kućicama ispred Starog grada.

Prema riječima direktora Turističke organizacije (TO) Kotora Jovana Ristića jako su zadovoljni kako je protekla proslava Nove godine u Kotoru, a kako je kazao Kotorske zimske fešte, dvomjesečna manifestacija, okupila je veliki broj turista ali i uveselila lokalno stanovništvo svojim raznovrsnim sadržajem.

“Kada govorimo o koncertima i manifestacijama koje smo organizovali, prema našim informacijama na istima je prisustvovalo oko 100.000 posjetilaca, što je negdje u skladu sa onim što smo planirali”, kazao je on i dodao da će krajem januara uraditi presjek noćenja koji je realizovan u toku praznika.

Uvijek energična i zabavna Goca Tran kazala je da je nakon dužeg vremena Novu godinu proslavila u krugu prijatelja, neradno.

“Imam puno prijatelja u Kotoru i generalno u Crnoj Gori, tako da ja sam “ođe kao svoj na svome”. Sinoć smo imali divan koncert u Podgorici, ljudi generalno dolaze na moje koncerte jer znaju da su to mjesta gdje mogu očekivati dobru energiju, dobro zezanje i opuštenu atmosferu”, istakla je ona.

Kako se pored pjevanja oprobala i u novinarskom poslu, Goca je kazala da je to nešto o čemu je oduvijek maštala. Dodala je da su joj svi sagovornici do sada podjednako dragi i zanimljivi na svoj način.

“Bilo mi je zanimljivo da jednom ja podijelim svoje stavove, i da u svojoj emisiji pričam bez ograničenja. Uvijek se očekuje da se u emisijama priča o nekim aktuelnim događajima, a za mene je život uvijek aktuelan. Živimo u svijetu koji je negdje pun informacija, a sve su manje više dezinformacije”rekla je ona.

Goca Tržan je svojim nastupom u Kotoru još jednom dokazala da je majstor za dobre zabave, raspjevane nastupe koji uvijek okupe publiku različite dobi kao što je to bio slučaj sinoć u Kotoru. Ni jako niske temperature nisu spriječile brojnu publiku da pjeva u glas hitove iz doba Tap 011 kao i Gocine novije numere.

Ovo nije kraj Kotorskih zimskih fešti, poručio je Jovan Ristić.

“Danas jedan veliki dio naših sunarodnika proslavlja Novu godinu po Julijanskom kalendaru,a ovo je jedan jako značajan datum za Kotor, kada su mošti Svetog Tripuna donešene u naš grad prije tačno 1.215 godina. Opet je Kotor grad zbližavanja i susreta i naravno, grad dobrog provoda. Sledećeg vikenda nastupa Milan Nikić, zatim koncert grupe Toć, dok će Adi Šoše nastupiti 3. februara. Zimske fešte će se produžiti, tako da će 10. februara nastupiti Stela Rade”, kazao je on.

MEDIABIRO

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …