Krapović: Biće još prilika za sastanak

Juče nije došlo do sastanka ministara odbrane Crne Gore i Hrvatske Dragana Krapovića i Ivana Anušića, kako je bilo planirano, a tu informaciju “Danu” je potvrdio i crnogorski ministar.

Sastanak je bio zakazan, kako je na svom sajtu objavilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, u hotelu Ridžent Porto Montenegro u 11 sati.

Antena M je juče objavila da je Anušić otkazao sastanak sa Krapovićem zbog stavova koje je iznio posljednjih sedmica o ploči u Morinju, Prevlaci, “Jadranu”…

Dobio sam informaciju da će kolega iz Hrvatske boraviti u Crnoj Gori samo nekoliko sati, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, i da se raduje našem susretu drugom prilikom – kazao je Krapović za “Dan”.

Na naše pitanje da li je tačno da do sastanka nije došlo zbog njegovih izjava koje se tiču Hrvatske, odnosno o Morinju i brodu “Jadran”, odgovorio je da se nije interesovao za to.

– Ne ulazeći u razlog, istakao sam spremnost za skoriji susret. Iskoristio sam priliku da još jednom, u ime Ministarstva odbrane i svoje lično, uputim čestitke povodom Dana Hrvata u Crnoj Gori – rekao je Krapović.

Portal “Vijesti” je sinoć dobio potvrdu iz Ministarstva odbrane Hrvatske da je sastanak otkazan zbog Krapovićevih izjava o ploči u Morinju i brodu “Jadran”.

Krapović je nedavno kazao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u Morinju, te da natpis na njoj ne odgovara činjenicama. On je rekao i da ono što se desilo u logoru Morinj nije posljedica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji, te da bi ploču trebalo zamijeniti. Izjavio je da Vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom “Jadran” i da Hrvatska nema pravo da ga traži.

Dan

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …