Kandidati za šefa policije Dragović, Šestović, Radinović i Vasiljević

Spor koji je nastao zbog izbora direktora Uprave policije nakon što je Zoran Brđanin vraćen na tu poziciju, mogao bi biti riješen već do kraja ove nedelje. Naime, kako Portal RTCG saznaje na stolu su četiri imena i neko od njih mogao bi biti prihvatljiv i za premijera Milojka Spajića i za Demokratsku Crnu Goru, kojima je pripao bezbjednosni sektor.

Kako saznajemo, kao kandidati za čelnika Uprave policije pominju se Petar Šestović, Vojo Dragović, Draško Radinović i aktuelni pomoćnik direktora policije za granicu Milutin Vasiljević.

S obzirom na to da premijer Milojko Spajić neće prisustvovati sjednici Vlade u četvrtak, odluka vjerovatno neće biti zvanično verifikovana, ali bi mogao biti postignut usmeni dogovor.

Sjednicom će predsjedavati zamjenik premijera Aleksa Bečić. Saglasnost za kandidata koji bi mogao biti predložen za prvog čovjeka policije prvo mora dati komisija.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u nekoliko navrata je saopštavao da na čelo policije mora doći čovjek kojeg će preporučiti stručne reference a ne bilo koja partija.

Prema saznanjima našeg portala, Evropa sad I dalje insistira da Dragović bude direktor policije, a zeleno svjetlo bi dali i za Šestovića.

Presudom Upravnog suda Crne Gore od 7. novembra prošle godine usvojen je tužbeni zahtjev Zorana Brđanina i poništeno mu je rješenje o prestanku mandata sa mjesta direktora Uprave policije sa kojeg je smijenjen prije vremena na koje je postavljen.

Dotadašnji vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić 11. decembra predao je dužnost novom direktoru policije Brđaninu.

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine 21. decembra prošle godine, međutim, nije usvojio dva izvještaja direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Odbor je, razmatrao izvještaje za period od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izvještaj, o tome će obaviijestiti ministra unutrašnjih poslova, koji nakon toga može pokrenuti proceduru razrješenja direktora policije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …