Grupa profesionalaca iz RTCG pisala Šaranoviću i Brđaninu: Da se policija lažima uključila u kampanju protiv Baranin?

Grupa profesionalaca iz RTCG obratila se ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu zbog slučaja s njihovom koleginicom Natašom Baranin, nakon čijeg su se saslušanja u policiji pojavile lažne informacije u nekim medijima.

Tvrde i da je sadržaj informacije plasirane iz policije netačan, podvala i novi napad na njihovu koleginicu, pa pitaju da li se policija, iznoseći laži, uključila u kampanju protiv protiv Baranin, dajući svoj doprinos njenoj stigmatizaciji.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Šaranoviću,

Poštovani gospodine Brđanin,

Obraćamo vam se povodom prostačkog i nimalo bezazlenog napada na našu koleginicu Natašu Baranin o čemu ste, znamo, informisani.

Naša koleginica je, i to znate, vrijeđana i prijećeno joj na najružniji mogući način. Policija je, neposredno nakon napada, primila njenu prijavu, baš kao i fotografiju nasilnika koji je išao ulicom sa nekoliko osoba.

Ono što nas zabrinjava, a Vas gospodine Šaranoviću kao ministra unutrašnjih poslova koji tvrdi da su mu etičnost i profesionalnost policijskih službenika nove svetinje i Vas gospodine Brđanin kao direktora Uprave policije, trebalo bi mnogo više, jesu informacije koje su, odmah nakon davanje njene izjave u policiji, plasirane u nekim opskurnim medijima. Prvo je portal Press, odavno poznat po nezavisnosti od istine, pozivajući se na izjavu iz policije, objavio “informaciju” o tom napadu, a potom su ga pruzeli i drugi nacionalistički mediji.

“Malo” je problematično, gospodo, što je sadržaj “informacije” koja je plasirana iz policije ne samo netačan, već predstavlja potpunu podvalu i novi napad na našu koleginicu.

Ipak, nijesmo primijetili da je Vas gospodine Šaranoviću, a ni Upravu policije koja je tekstom označena kao izvorlažne vijesti, to imalo uznemirilo.

Stoga vas pitamo:

  • Da li pod efikasnošću, etičnošću i profesionalizmom podrazumijevate praksu pojedinih službenika Uprave policije da dostavljaju, njima dragim medijima, potpuno netačne zapisnike i informacije, i to rekordnom brzinom?
  • S obzirom na sadržaj plasirane dezinformacije, pitamo da li se, umjesto da je zaštiti, crnogorska policija uključila u kampanju protiv naše koleginice, iznoseći laži o događaju i dajući svoj doprinos stigmatizaciji Nataše Baranin?
  • Da li neki pripadnici crnogorske policije, među građanima imaju svoje miljenike i one druge kojima se ne libe da podvale, podmetnu, da ih oklevetaju i dodatno im ugroze bezbjednost?
  • Da li, iznoseći laži o napadu na koleginicu Baranin, neki pripadnici crnogorske policije ohrabruju nasilje, primitivizam i ulične obračune sa ljudima koji sebe ne smatraju dijelom crkveno-nacionalističke struje i trude se da ih, baš poput primitivnog napadača na Natašu Baranin, zaplaše i pokažu koga štiti snaga države?

Vjerujemo da ste svjesni da odgovori na ova pitanja prevazilaze “slučaj Baranin”. Oni utiru put kojim će se kretati crnogorsko društvo i prelaziti ćutke preko ovih pitanjaje neprihvatljivo.

Ćutanje ostavljamo novinarskim udruženjima i nevladinim organizacijama koji su principijelni do te mjere da mogu da brane samo “svoje”, baš kao i matičnoj kući Radio i Televiziji Crne Gore, čiji nas je menadžment, na čelu sa dvostruko nelegalnim direktorom Borisom Raonićem (koji, sudeći po spisku koji je objavila Vlada, košta državu kao gospoda Šaranović i Brđanin zajedno), navikao da staje u odbranu samo njemu podobnih miljenika i miljenica.

Štaviše, malo smo zatečeni činjenicomda za sada, i za razliku od nekih ranijih slučajeva, ovog puta, menadžment i sam nije optužio našu koleginicu, već se zadovoljio potpunim ignorisanjem nasrtaja na nju.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …