Volkov: Ponudićemo novo jemstvo za Veljovića

Bivši direktor policije Veselin Veljović ponudiće novo jemstvo Višem sudu kako bi izašao iz pritvora i u daljem toku postupka se branio sa slobode, potvrdio je za “Dan” jedan od njegovih advokata Mihailo Volkov.

Veljović se skoro pola godine nalazi u pritvoru koji mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke. Protiv njega i još tri lica krajem jula prošle godine podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Viši sud je 25. decembra odbio jemstvo za Veljovića u iznosu od 928.000 eura u nekretninama i gotovini. Volkov je potvrdio da će uskoro predložiti novu garanciju za svog klijenta. Veljovićeva odbrana je uz jemstvo predlagala i mjere nadzora iz člana 166. Krivičnog zakonika, poput zabrane napuštanja stana ili mjesta boravka.

Volkov se nada da će njegova porodica i prijatelji i uspjeti da prikupe jemstvo koje bi bilo u većem iznosu od ranije ponuđenog i da će sud, kako navodi, imati sluha da to jemstvo i prihvati.

Advokat je posebno istakao da je njegov klijent liječen u nehumanim uslovima, da je njegovo zdravstveno stanje loše i da je Veljović izložen nehumanom odnosu koji krši sve standarde u dijelu ljudskih prava.

– Mom klijentu je bilo onemogućeno kretanje tokom liječenja u Kliničkom centru gdje je skoro dvadeset četiri časa bio vezan lisicama, ponovio je Volkov.

Specijalno državno tužilaštvo ima rok do 24. januara da podigne optužnicu ili da Veljovića pusti na slobodu.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …