Radulović: Ministar da ozdravi i počne da komunicira sa nama

Nadamo se da ćemo napokon da dobijemo ministarstvo turizma, kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović tokom obilježavanja Turističke nove godine u hotelu Splendid.

– Ovo je 15. put da obilježavamo Turističku novu godinu. Tradicija koja treba da služi na čast nama i Crnoj Gori. Nažalost, posle 15 godina na proslavi nema predstavnika Ministarstva turizma. Ministar se opravdao jutros da je bolestan. Želimo mu brzo ozdravljenje i da krene da komunicira sa nama – rekao je Radulović i tražio aplauz za ministra.

On je istakao da Crna Gora mora imati kompetentne ljude kad je turizam u pitanju, jer njihov eodluke utiču na prihode turističkih poslenika i države.

Nama treba Ministarstvo turizma. Nadamo se da će vlast konačno shvatiti koliko je to važno. Crna Gora je zavisna od turizma. Nadam se da tako neće uvijek biti. Nama treba pomoć i razumijevanje. Pružamo ruku, hoćemo da sarađujemo. Samo nam nemojte odmagati. Ne zatvarajte avio-kompanije – poručio je Radulović.

Istakao je da su turistički poslenici tri, četiri godine, ako ne i duže bez mame i tate.

– Uspjeli smo da pregrmimo koronu i gubitak emitivnih tržišta i gašenje Montenegro erlajnsa, izgubili smo pola godine oko “Ruke pravde” koji je poslužio za politički marketing a ticao se svih nas. Podigli smo lou-kosterima taksu za euro i po i izgubili 35 linija. Izdržali smo teće, izdržaćemo i ovo – naveo je Radulović.

Istakao je d asu preboljeli ponovno vraćanje PDV-a za hranu i piće u ugostiteljskim objektima na 21 odsto, sa sedam koliko je bio do 1. januara.

– Molimo vas da svako naredno povećanje, najavite na vrijeme da se pripremimo. Nemojte danas za sjutra da donesete odluke – poručio je Radulović.

Predstavnik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) Ranko Jovović kazao je da su turistički poslenici iznijeli crnogorsku privredu u 2023. godini. 

– Očekujemo od Vlade da riješi infrastrukturu i osnježavanje Kolašina. Takođe, aviodostupnost da se riješi. Nije dobro da se u jeku sezone poveća PDV na 21 odsto, zalažemo se i za stalne sezonske radnike jer nam je radna snaga najveći problem- kazao je Jovović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …