Ugostitelji tvrde: U Kolašinu je kačamak 8- 15 eura

Udruženje kolašinskih ugostitelja saopštilo je portalu Javnog servisa da vijest koja je juče odjeknula a tiče se cijena kačamaka i ostalih specijaliteta u Kolašinu kreirala pogrešnu sliku o ovoj turističkoj destinaciji, te da su sa izuzetkom restorana na ski centru Kolašin 1450 cijene ostale uglavnom nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu.
“Informacija o cijeni kačamaka od 30 eura na Skijalištu 1450 u Kolašinu odjeknula je širom regije te kreirala pogrešnu sliku o turističkoj destinaciji. Cijene u kolašinskim restoranima se nijesu drastično mijenjale, a specijalitet po kojem je prepoznatljiv ovaj grad se cijeni od 8-15 eura ( 400-500grama).

Kako kažu, trude se da zadrže domaćinski pristup i da cijene nijesu mijenjane više od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnje, iako su poskupljele brojne sirovine.

“Dok se ugostitelji trude da iskoriste praznične dane jer sezona kasni zbog nedostatka snijega i vještačkog osnježavanja, umjesto podrške sada dobijaju i negativan PR. Pored toga što inspekcije vrše intenzivne kontrole u Kolašinu za vrijeme praznika, ove godine bez osnježavanja bila je potreba da država da podršku privredi”, istakli su ugostitelji.

Čuvari lokalnog duha i recepture domaćih specijaliteta od kolašinskih namirnica krompira i sira, pozivali su sve goste da ih posjete i uživaju u praznicima.

Podsjećamo, juče je na društvenim mrežama objavljen cjenovnik Ski centra 1450 na koje se vidi da u tom restorani porcija kačamaka košta čak 30 eura, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mlijeka pet eura…

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vodeni žig nova šansa za naučno-istraživački tim ETF-a

DEEPMARK je nova crnogorska kompanija za Kompjutersko programiranje. Osnovali su je nedavno naučni istraživači sa …