Poslanik upucao mladića na žurci kod gradonačelnice

RIM – Italijanski poslanik Emanuel Pocolo ranio je u novogodišnjoj noći zeta agenta koji je bio u pratnji državnog podsekretara Ministarstva pravde i njegovog partijskog druga Andrea Delmastra.

Kako prenose tamošnji mediji, do pucnjave i ranjavanja muškarca (31) došlo je na proslavi novogodišnje noću u Rosaci, malom gradu u oblasti Biele, u Dolini Cervo, koju vodi gradonačelnica Frančeska Delmastro, sestra podsekretara, koja je ujedno bila i organizator zabave.

Podsekretar je prisustvovao zabavi sa svojom pratnjom i nekim članovima porodice, uključujući muža kćerke jednog zatvorskog službenika, koji je pratio Delmastra.

Poslanik Pocolo, nije prisustvovao večeri, ali je u određeno vrijeme svratio da se pozdravi, kada je zabava bila skoro gotova. Poslanik, koji ima dozvolu za oružje, imao je mali pištolj sa sobom koji je želio da pokaže.

“Oko 1.30 časova (po lokalnom vremenu) poslije zdravice i nekoliko pjesama zabava je bila završena. Tada sam izašao iz sobe da utovarim auto, bio sam 300 metara dalje od mjesta pucnjave. Kada sam se vratio, zatekao sam tog dečka povrijeđenog. Uvjerio sam se da su pozvali Hitnu pomoć. Iako me je pratnja savjetovala da odem, jer nisam bio u opasnosti, ostao sam da sačekam policiju i hitnu pomoć”, izjavio je državni podsekretar Delmastro.

NEZAVISNE

Provjerite slična mjesta

Pokušao da se zapali, sa povredama opasnim po život prebačen u Urgentni blok

Sa povredama opasnim po život danas nešto prije 19 časova mještatnin sela Mahala primljen je …