Apel UP: Vozači da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju

Ipored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, akcija, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju i brojnih apela, na putevima u Crnoj Gori se u prethodna dva dana dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubile nažalost, čak četiri osobe, saopštila je Uprava policije.

-Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju – navode iz UP.

Posebno, kako kažu, zabrinjava veliki broj vozača koji su kontrolisani i zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

-Zbog toga, još jednom apelujemo na sve vozače, da vozilom upravljaju samo na način koji je bezbjedan po njih, njihove saputnike i ostale učesnike u saobraćaju. Posebno apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom – kažu u UP.

Kažu i da će policijski službenici će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da svojim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

-Ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem i sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama – zaključuju u UP.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …