evropasad

PES: Ćinćur i Pejović da vrate mandate, nijesu glasale ni za povećanje minimalnih penzija

Nezavisne poslanice koje nijesu glasale za prijedlog povećanja minimalnih penzija, imaju moralnu obavezu da vrate poslaničke mandate PES-u, jer su zahvaljujući predizbornom programu Evropa sad 2 i došle u poziciju da se predstavljaju zastupnicama građana, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Kako navode, poslanice su odbile da poštuju demokratske principe i stav većine u partiji koja im je omogućila da budu primjetne na političkoj sceni, a sada odbijaju da slijede i ono što su zastupale i u predizbornoj kampanji.

Osim što nijesu glasale za 44. Vladu zajedno sa DPS-om, URA-om i ostalim poslanicima opozicije, to nije prvi put da nekadašnje poslanice izražavaju solidarnost sa partijom koja je odgovorna što su minimalne penzije decenijama bile ispod svakog dostojanstva- ističu u saopštenju.

Podsjećaju da osim odbijanja da glasaju za 44. Vladu i minimalne penzije, poslanica Pejović je izbjegla da glasa i za prijedlog predsjednika Milatovića za imenovanje guvernerke.

Vjerovatno sa motivom da zadrži prethodno rukovodstvo Centralne banke Crne Gore, iz javnosti dobro poznatih razloga. Stoga, ukoliko poslanice Ćinćur i Pejović drže do principa i morala kako se i predstavljaju, i ne namjeravaju poklonjene poslaničke mandate upotrijebiti u korist nekog novog pokreta u nastajanju, uvjereni smo da će vratiti mandate, a svoju političku težinu i autoritet mogu, kako vole da kažu, “izmjeriti” na sljedećim izborima, jer ih je javnost dovoljno upoznala- zaključuju u saopštenju.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …