Viele Euro Geldscheine

Nikšićki budžet od 31,3 miliona za izmirenje svih obaveza

Drugog dana 18. redovne sjednice Skupštine opštine (SO) Nikšić u prisustvu 28 odbornika, sa 19 glasova “za”, jednim protiv i osam uzdržanih usvojen budžet za 2024. godinu, koji je projektovan na 31, 3 miliona eura.

Prema riječima sekretara Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo Zorana Šoškića budžet je održiv i ima kapacitet da izmiri sve opštinske obaveze prema potrošačkim jedinicam kao i sugrađana kroz razne transfere.

Program rada Skupštine opštine Nikšić za 2024. godinu prihvaćen je jednoglasno, kao i Lokalni akcioni plan za mlade. Sa 19 glasova “za” usvojeni su plan uređenja prostora opštine Nikšić za narednu godinu, program rada DOO “Vodovod i kanalizacija” Nikšić i Komunalnog preduzeća.

Nisu usvojena dva amandmana koje je podnio Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić”, i to amandman za uvođenje novog socijalnog servisa “Junior” i studentskih kartica, i amandman koji se tiče obezbjeđenja besplatnog vrtića za svu d‌jecu na teritoriji opštine Nikšić.

Boris Muratović u ime Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić” kritikovao je plan da se u naselju Kličevo, na rijeci Gračanici, gradi fabrika za spaljivanje životinjskog otpada.

– Imam informaciju da je to potpisano prije dva mjeseca i smatram da u najnaseljenijoj mjesnoj zajednici od 15. 000 stanovnika nije mjesto za ovu fabriku. Nećemo to dozvoliti i okupićemo veliki broj građana da vam stanu na put – kazao je Muratović.

Usvojena Inicijativa kandidature za Evropsku prijestonicu kulture

Sa 27 glasova “za” i jednim uzdržanim usvojena je i Inicijativa pokretanja postupka kandidature Opštine Nikšić za Evropsku prijestonicu kulture u 2030. godini.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević govoreći o inicijativi kazao je da, imajući u vidu značaj Nikšića kao kulturnog centra, smatra da treba otpočeti proces kandidature za titulu evropske prijestonice kulture, te da je sada pravi momenat i da ne treba čekati. Prema njegovim riječima, to nije priča samo jedne lokalne vlasti, već i one u narednom mandatu.

Šef Kluba “Evropski tim za Nikšić” Boris Muratović kazao je da niko ne može biti protiv te inicijative, te da je to nešto što je dobro za Nikšić.

Sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine Milanka Radulović kazala je da je prije pola godina dobila mejl od Agencije za planiranje i projektovanje da izda urbanističko-tehničke uslove za građenje fabrike.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …