Načelnika policije sumnjiče da je izdavao oružne listove članovima kriminalne grupe

Uprava policije saopštila je da su u Pljevljima, u nastavku akcije “Broving” podnijeli krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance u Pljevljima M.B. (68) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Sumnja se da je M.B., tokom 2019. i 2020. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdao odobrenja o nabavci oružja za tri lica, D.D., D.D. i V.Ć., a na osnovu kojih odobrenja su im izdati oružni listovi za ukupno devet komada oružja”, saopšteno je iz UP.

Dodaju da su oružni listovi su izdati D.D. za šest komada oružja, D.D. za dva komada oružja i V.Ć. jedan komad oružja, a koji lice je mijenjalo mjesto prebivališta kako bi pribavio pomenuta odobrenje.

“D.D. i D.D. se u evidencijama Uprave policije vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje kako u zemlji tako na međunarodnom nivou”, saopšteno je iz policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će, kako je saopšteno, na svim nivoima beskompromisno preduzeti mjere i radnje u cilju procesuiranja svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbjednosti i onih koji su kroz svoje postupanje preduzeli logistučku i drugu podršku pripadnicima visokorizičnih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …