Guvernerka Radović održala sastanak sa bankama

„Očuvanje stabilnosti i povjerenja u naš finansijski sistem, uz obezbjeđivanje uslova za njegov snažniji doprinos ekonomskom rastu i razvoju, biće naši najvažniji zadaci u narednom periodu“, poručila je guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović na sastanku sa predsjednicom i predsjednicima upravnih odbora banaka koje posluju u Crnoj Gori.
Guvernerka je kazala da će Centralna banka kreirati uslove za dalji razvoj bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede i naglasila da će ova institucija, u postupanju prema bankama, strogo poštovati principe neselektivnosti i objektivnosti. „Centralna banka će se u narednom periodu fokusirati na jačanje bankarske regulative i nadzora, kao i na pružanje podrške inovacijama u finansijskom sektoru i implementaciji ESG standarda“, kazala je guvernerka, posebno naglasivši ključnu ulogu banaka u procesu predstojeće transformacije i izrazivši očekivanje snažnije sinergije.
Izrazivši punu spremnost za saradnju sa regulatorom, predstavnici banaka uputili su čestitke guvernerki Radović povodom izbora na ovu važnu funkciju i poželjeli joj uspjeh u radu. „U interesu uspješnog puta ka integraciji u sistem evropskih centralnih banaka, u nama ćete imati pouzdane partnere, posvećene saradnji i zajedničkom prevazilaženju svih izazova i prepreka“, istakao je Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja banka Crne Gore.
Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …