Guvernerka Radović na dodjeli nagrada najboljim studentima Ekonomskog fakulteta

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović prisustvovala je Poslovnom savjetu Ekonomskog fakulteta i dodjeli nagrada najboljim studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u studijskoj 2022/23 i 2021/22. godini, među čijim pokroviteljima je i Centralna banka Crne Gore.
Guvernerka je tokom susreta sa rukovodstvom fakulteta i ostalim zvanicama – predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, potpredsjednikom Vlade Aleksom Bečićem, ministrom finansija Novicom Vukovićem, dekanom EF Mijatom Jocovićem i predstavnicima privatnog sektora, izrazila zadovoljstvo zbog prisustva ovom događaju, ističući važnost obrazovanja kao ključnog resursa za razvoj Crne Gore.
„Ovo inspirativno veče odražava sinergiju između institucija obrazovanja i finansijskog sektora, te pokazuje kako zajednički rad može oblikovati budućnost mladih talenata u Crnoj Gori“, istakla je guvernerka Radović.
Tokom događaja guvernerka se susrela i sa nagrađenim studentima, uputila im srdačne čestitke i podstakla ih da nastave svoj trud i zalaganje.
„Iskreno čestitam nagrađenim studentima na izuzetnim rezultatima. Kao alumnistkinja Ekonomskog fakulteta i neko ko je u višegodišnjem periodu aktivno doprinosio izvođenju nastave, ponosna sam što i sa pozicije guvernerke Centralne banke Crne Gore mogu dati doprinos razvoju ove obrazovne instucije i podršku njenim studentima. Posebno me raduje činjenica da Ekonomski fakultet iz godine u godinu unapređuje svoj rad, između ostalog, i kroz saradnju sa CBCG“, kazala je guvernerka Radović i izrazila spremnost da Centralna banka Crne Gore već naredne godine bude generalni pokrovitelj nagrada za najbolje studente ovog fakulteta.
Guvernerka Radović je prethodno imenovana za članicu Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta i tim povodom učestvovala u radu Savjeta na kome su razmatrane informacije o realizovanim aktivnostima Ekonomskog fakulteta u drugoj polovini 2023. godine i strateškim prvacima razvoja Ekonomskog fakulteta u 2024. godini, kao i druga aktuelna pitanja.
Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta je tijelo koje okuplja predstavnike izvršne vlasti, privrede i akademske zajednice, sa ciljem jačanja veze te obrazovne ustanove sa javnim i privatnim sektorom.

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …