Pretresli ćelije Veljovića, Stojanovića, Kneževića…

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) prethodnih dana su, u sklopu redovnih aktivnosti, realizovali i akciju pretresa soba „elitnih stanara“ spuškog zatvora. Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima našeg lista, komandiri su izvršili kontrole ćelija u kojima borave nekadašnji direktori Uprave policije Veselin Veljović i Slavko Stojanović. Detaljni pretres je obavljen i u prostorijama u kojima pritvorske dane provode bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, smijenjeni pomoćnik dorektora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević, kao i Miloš Medenica, sin nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Ćelije su, kako „Dan“ saznaje, detaljno pretražene, ali u njima nije pronađeno ništa od nedozvoljenih predmeta ili supstanci. U pitanju je jedna od redovnih aktivnosti uprave zatvora koja je ovog puta bila usmjerena na pritvorena lica poznata javnosti po funkcijama koje su obavljali (izuzev Miloša Medenice koji je poznat po funkciji svoje majke).

Kako nezvanično saznajemo, pojedini od pritvorenika bunili su se zbog pretresa, neki su čak i drsko negodovali, ali su zatvorski komandiri ipak odradili posao pregledavši detaljno svaki kutak pritvorskih prostorija u kojima pomenuta lica borave. Već danima se u UIKS-u sprovode redovne aktivnosti pretresa ćelija u potrazi za nedozvoljenim predmetima, a nedavno su od pritvorenika oduzeti mobilni telefoni. Jedan telefon, o čemu smo već pisali, neko je nedavno pokušao da ubaci dronom u krug zatvora, ali je ta namjera osujećena.

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …