Spajić: Grant Evropske unije od 112 miliona dokaz da imamo sposobnu administraciju

Grant u iznosu od 112 miliona eura za modernizaciju željeznice potvrda je da Crna Gora ima administraciju sposobnu da odgovori zahtjevima i strogim standardima Evropske unije, poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ministrima Filipom Radulovićem i Maidom Gorčević kome je prisustvovalo rukovodstvo Ministarstva kapitalnih investicija 43. Vlade na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem.

“Želim da čestitam predstavnicima sadašnje i bivše administracije na preduzetim aktivnostima koje su izraz odgovornog odnosa prema državi i povjerenom poslu, a koji ima ishodište u značajnoj podršci Evropske unije našoj zemlji u iznosu od 112 miliona eura. Dobar posao koji je započelo Ministarstvo kapitalnih investicija na najbolji način završilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva 44. Vlade. To je primjer kako se treba odnositi prema poslu i prema građanima”, poručio je premijer Spajić.

Bivši ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je iskazao zahvalnost na pozivu premijera koji je, kako je istakao, izraz uvažavanja i prepoznavanja rada i rezultata prethodnoj administraciji. “Čini nam čast što su naši napori dali rezultat i što će građani imati korist od toga. Čestitam i aktuelnom rukovodstvu Ministarstva saobraćaja i pomorstva na dobro obavljenom poslu” , istakao je Ibrahimović.

Na sastanku je bilo riječi o projektima izgradnje saobraćajne infrastrukture i bolje regionalne povezanosti, te o planovima za valorizaciju aerodroma i iskorišćavanju potencijala Luke Bar.

Sagovornici su ocijenili i da se Crna Gora mora bolje povezati sa tradicionalnim ekonomskim tržištima, te da je sa susjednim zemljama potrebno pripremiti zajedničke projekte i iste kandidovati za podršku od strane Evropske unije.

U kontekstu jačanja saobraćajne mreže unutar države potrebno je što skorije pristupiti nastavku izgradnje autoputa i stvoriti uslove za početak izgradnje Jadransko-jonske autoceste, poručili su sagovornici.

Na sastanku je ocijenjeno i da je proces modernizacije željeznice sredstvima dobijenim od strane Evropske unije potrebno osnažiti i nabavkom novih vozova za šta su, kako je ocijenjeno, već preduzeti neophodni koraci.

Sastanku su prisustvovali i bivši državni sekretari Admir Šahmanović i Dajana Perković.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …