evropasad

PES: Evropom sad 2 povećavamo plate i prosvjetarima

U cilju objektivnog informisanja javnosti želimo ponoviti da će 44. Vlada Crne Gore sistemski pristupiti rješavanju pitanja povećanja zarada za sve zaposlene u Crnoj Gori. 

Kao što je i ranije najavljeno, u predizbornom programu Pokreta Evropa sad, sistemsko rješavanje ovog važnog pitanja sprovešće se kroz program  Evropa Sad 2, a uz saglasnost svih socijalnih partnera i donošenjem novog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. 

U odnosu na paušalne izjave političkog subjekta URA, smatramo da su ovo pitanja koja zahtijevaju ozbiljan i analitičan pristup, a ne populizam. 

Da nisu tačni navodi Abazovićeve URA-e da su predvidjeli povećanje zarada prosvjetnim radnicima potvrđuju odluke koje su donosili i dokumenta koja su potpisivali u 43. Vladi. Podsjećamo ih na tabelu iz Smjernica makroekonomske i fiskalne politike za 2023-2026. godinu gdje obećanog povećanja nema.

Smjernice je 43. Vlada usvojila u julu ove godine i to je glavni dokument kojim se utvrđuju limiti potrošnje budžeta, što je uz potpisivanje sporazuma i glavni preduslov za povećanje zarada shodno GKU za oblast prosvjete.

U koje svrhe su usmjerena obećana sredstva  prosvjetnim radnicima treba da odgovore Abazović i Ura.

Provjerite slična mjesta

Pokušao da se zapali, sa povredama opasnim po život prebačen u Urgentni blok

Sa povredama opasnim po život danas nešto prije 19 časova mještatnin sela Mahala primljen je …