Mještani Grblja neće bulevar Tivat-Jaz pored svojih kuća

Predstavnici NVO “Bulevar Grbalj” i NVO “Jaz – Mrčevo polje”, Marko Latković i Ilija Bućin, ističu da mještani naselja Radanovići, Kovačko polje i Lastva Grbaljska neće dozvoliti da trasa planiranog bulevara Jaz – Aerodrom Tivat prolaziti kroz njihova dvorišta. Predstavnici lokalne zajednice Grbalj uputili su dopis Upravi za saobraćaj, predsjedniku Crne Gore i premijeru, Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, Ambasadi Repbulike Kine u Crnoj Gori i resornim ministarstvima u kom je istaknuto protivljenje i neslaganje sa projektom bulevara.

– Zahtijevamo da se projekat bulevara odbaci u potpunosti i da se pristupi rješavanju saobraćajnih problema na crnogorskom primorju na jedan adekvatan i primjeran način koji neće ugrožavati lokalno stanovništv po bilo kom osnovu. Takođe, imajte na umu da je lokalno stanovništo sremno da sarađuje u iznalaženju boljih rješenja, a u suprotnom mi smo spremni da radikalizujemo protest i da svim legalnim sredstvima branimo naše porodice, imovinu i prostor- poručuju predstvnici NVO “Bulevar Grbalj” i NVO “Jaz – Mrčevo polje”.

Navode i da su predstavnici ove dvije nevladine organizacije 27. novembra održali sastanak sa Radomirom Vuksanovićem, direktorom Uprave za saobraćaj Crne Gore na kom,kako ističu, i pored opravdano iznijetih činjenica nije prihvaćen njihov predlog da se ukine predoženi projekat bulevara tj. brze prometne ceste koja prolazi kroz gusto naseljena mjesta Radanovići,Kovačko polje i Lastva Grbaljska.

DAN

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …