Slovenačka predsjednica kuka da joj je mala plata: Teško preživljava sa 3.000 eura

Kao i njen prethodnik Borut Pahor, koji se prije više od decenije žalio kako teško preživljava s 3.000 eura mjesečno, čini se da ni aktuelna slovenačka predsjednica Nataša Pirc Musar nije zadovoljna svojom platom.

U njenoj administraciji smatraju da bi trebalo da ima pravo na određene dodatke, koje kao predsjednica nema.

Naglašavaju da predsjednica i službenici u njenoj administraciji svoj posao obavljaju u zakonskim rokovima propisanim Zakonom o radnim odnosima radi zaštite radnika, ali “za to ne dobijaju dodatnu platu ili naknadu”.

Slovenački mediji su prenijeli pisma koje je potparol predsjednice Uroš Krek krajem novembra uputio tadašnjem ministru uprave Klemnu Boštjančiču.

Krek se u pismu požalio da predsjednica nema pravo na dodatke osim na one koji se odnose na radni staž. Napomenuo je kako za sudije i državne branioce ne važe ista pravila, pa tako oni mogu da računaju na dodatak za dvojezičnost, poziciju koju obavljaju i rad u nepovoljnom radnom vremenu.

Iako je Ustavni sud o tome već odlučivao i zaključio da je sve u skladu s Ustavom, a u kabinetu predsjednice smatraju da rješenje nije adekvatno.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …