DOMAĆA JELA MASLAKA: IZ BAŠTE NA TRPEZU

Bračni par Vesna i Predrag Maslak iz bjelopoljskog prigradskog naselja Medanovići, zbog dugogodišnje neuspjele potrage za poslom, prije nekoliko mjeseci su odlučili da započnu sopstveni biznis, proizvodnju domaće hrane.

Predrag je iskustva stekao ranije, radeći kao sezonski radnik na Primorju, što im je, kako kažu, od koristi.
“Ovo je tek početak. Postoji dobra volja, želja i skromno iskustvo, kako suprugino, tako i moje, dopunjavamo se. Ideja se rodila, tako što sve veći broj ljudi zbog brzine života nema vremena da se organizuje, da pripremi što mu je potrebno za neki: događaj, ručak, rođendan, vjeridbu, slavu, imendan, pomen… Mi smo tu da pomognemo i organizujemo brzo i spremno.
Kao i svaki početak, ima doze straha, neizvejsnosti, ali uz Božiju pomoć, uspijemo sve da odradimo.”

Ovi vrijedni privrednici mušterijama nude domaće pogače, kifle, Slavski kolač, bogat izbor domaćih jela, čorbe i kuvano, pasulj, sarme, paprike, roštilj, te svježu ribu i pastrmku. Osobeni su po svinjskim i pilećim bajaderama. A ukoliko bliže zavirite u “Domaćinsku trpezu” Maslaka, uočićete i brojna druga tradicionalna, ali i autentična jela.

Veoma im je važno, kažu, da sačuvaju kvalitet. Imaju svoju baštu, tako da dominira domaće povrće. Kada je riba u pitanju, kaže Predrag, imaju dobru saradnju sa ribnjakom manastira Svetoga Trojice Majstorovina koji uzgaja ribu vrhunskog kvaliteta.

Radni dan bračnoga para počinje rano izjutra i traje do kasno uveče. Sve stignu da odrade, sa velikim zadovoljstvom, ističu ponosno.

Na društvenoj mreži Facebook prepoznatljivi su po stranici Domaćinska trpeza.
“Kreiranjem ove stranice nam je bio prvi korak da saznaju za nas. Sad se sve širi društvenim mrežama, raste broj pratioca, informišu se, interesuju, poručuju. Kako se povećava interesovanje, tako rastu i porudžbine,” priča Predrag.

Zajedno sa porudžbinama, trend rasta ima i zadovoljstvo Maslaka, ali i kupaca, dok na domaćinski način marljivo pripremaju i serviraju jela iz bašte na trpezu.

J. Š.

Provjerite slična mjesta

Predsjednik Opštine Tuzi najavljuje projekte: Gradiće sportsku halu u Dinoši

Budžet Opštine Tuzi za 2024. godinu planiran je na nešto više od osam miliona, a …