Terzić razriješen, Brđanin na čelu policije

Vlada je razriješila Nikolu Terzića sa mjesta vršioca dužnosti direktora Uprave policije, a shodno presudi Upravnog suda novi direktor je Zoran Brđanin, rečeno je Portalu RTCG nakon sjednice Vlade.

Advokat Zorana Brđanina Siniša Gazivoda saopštio je za Portal RTCG da pozdravlja najavu Vlade da će ispoštovati presudu Upravnog suda i Brđanina vratiti na mjesto direktora Uprave policije.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić ranije danas tražio je od Vlade da ga hitno razriješi, kako bi nesmetano mogla da se sprovede pravosnažna sudska odluka i za direktora te institucije imenuje Brđanin. Novinaru Portala RTCG Terzić je rekao da očekuje da Vlada danas prihvati njegovu inicijativu.

Presudom Upravnog suda Crne Gore od 7. novembra 2023. godine usvojen je tužbeni zahtjev Zorana Brđanina i poništeno mu je rješenje o prestanku mandata sa mjesta direktora Uprave policije sa kojeg je smijenjen prije vremena na koje je postavljen.

Gazivoda za naš portal kaže da pozdravlja odluku Vlade.

“U državi koja je kandidat za članstvo u EU nezamisliva je bila koja druga situacija osim da se poštuje zakon i sudske odluke i to u prvom redu od Vlade i drugih organa vlasti, kako bi se i građanima poslala poruka da se zakon mora poštovati. Međutim, budući da smo ljetos u slučaju prethodne presude i prethodne vlade imali drugačiju situaciju, ipak treba pozdraviti odgovaran pristup ove Vlade Crne Gore koji jeste korak naprijed na putu vladavine prava”, rekao je Gazivoda.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …