Golubović: Nikada nijesam imao ni koristio ,,lamborgini“, niti bilo ko iz moje porodice

Uz punu moralnu, krivičnu i svaku drugu odgovornost ističem da ni ja, ni bilo ko iz moje uže ili šire porodice nikada nijesmo posjedovali ni koristili automobil ,,lamborgini“, kako su to objavile jedne dnevne novine i kako je to besprizorno tvrdi funkcionerka GP Ura – kazao je za Pobjedu Duško Golubović, dugogodišnji funkcioner u bezbjednosnom sektoru, koji je juna ove godine, kao glavni policijski inspektor, na lični zahtjev tražio prestanak radnog odnosa u Upravi policije i penzionisao se početkom avgusta.

Priču o tajanstvenom vlasniku automobila ,,lamborgini“, vrijednog više od 300 hiljada eura, ,,koju vozi jedan od bivših policijskih službenika“ pokrenuo je prije dva dana – pozivajući se na ,,operativne podatke“ – vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić.

Tada se nije mogla nazrijeti pozadina Terzićeve objave, niti je on javno kazao o kojem je bivšem policijskom funkcioneru riječ.

No, brzo je sve izašlo na vidjelo.

GOLUBOVIĆ ,,U FOKUSU“
Već sljedećeg dana, novinarka dnevnog lista Vijesti, pozivajući se izvore iz Uprave policije, u fokus priče ubacila je Duška Golubovića, uz tvrdnju da je upravo on ,,kupio automobil ‘lamborgini’ vrijedan najmanje 300 hiljada eura“.

Ta ,,senzacionalna“ informacija se pojavila u sklopu teksta o sukobima u Vladi oko smjena jednog broja ljudi u vrhu bezbjednosnog sektora, koju je dan ranije na sjednici Vlade pokrenuo ministar pravde Andrej Milović, visoki funkcioner Pokreta ,,Evropa sad“. Tada su se funkcioneri Demokrata, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, oštro suprotstavili promjenama u vrhu bezbjednosnih službi, optužujući Milovića da se ,,miješa u sektor koji pripada Demokratama“.

Tada se nije mogla nazrijeti pozadina Terzićeve objave, niti je on javno kazao o kojem je bivšem policijskom funkcioneru riječ. No, brzo je sve izašlo na vidjelo

Da Demokrate ne žele promjene u vrhu bezbjednosnog sektora bilo je jasno nakon objave Upravnog suda Crne Gore, koji je odlučio da je prethodnog direktora Uprave policije Zorana Brđanina nezakonito smijenio bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Odmah je prvi čovjek MUP-a Šaranović izjavio da ,,on neće vraćati Zorana Brđanina na mjesto direktora Uprave policije, jer mu to po zakonu ne pripada“?!

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …