Bivši direktor Čistoće pokrenuo spor: Čađenović traži isplatu 24 mjesečne zarade

Bivši direktor preduzeća Čistoća Andrija Čađenović zatražio je isplatu otpremnine u iznosu od 24 mjesečne neto zarade. On je taj zahtjev uputio Agenciji za mirno rješavanje sporova pozivajući se na aneks ugovora o radu iz 2021. U imovinskom kartonu koji je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije Čađenovića piše da mu je plata bila 1.428 eura, što znači da potražuje preko 30.000 eura.

– Bivši direktor preduzeća Andrija Čađenović uputio je Agenciji za mirno rješavanje sporova zahtjev za isplatu otpremnine u iznosu od 24 mjesečne neto zarade, shodno aneksu ugovora o radu. Konačnu odluku po ovom potraživanju donijeće nadležni sud – kazali su iz Čistoće.

Andrija Čađenović kazao je da otpremninu traži na osnovu aneks ugovora iz 2021. godine. On nije želio da precizira koliko novca konkretno potražuje.

S obzirom na to da sam bio izložen medijskom linču nakon odlaska iz privrednog društva i da je sva crnogorska javnost licitirala sa mojim ugovorom o radu smatram da na ovo pitanje ne trebam dodatno odgovoriti. Dodao bih samo da sam imao jednu od najnižih zarada kao izvršni direktor, bez ikakvih dodataka, te da je nijesam uvećao zbog aneksa ili otpremnine, što se lako može provjeriti – kaže Čađenović.

Čađenović očekuje da će se sve završiti mirnim putem.

– Očekujem da će se završiti mirnim putem, kao što je završeno za sve ostale direktore javnih preduzeća, koji su dobili ili su u postupku dobijanja otpremnine. Svi ostali imali su iste ugovore i na isti način je riješeno. Vodeći računa o budžetu dao sam opciju isplate na 24 mjesečne rate. Nadam se pozitivnom ishodu, a ako ne biću prinuđen da svoje pravo ostvarim na sudu – kazao je Čađenović.

Rukovođenje Čistoćom Andrija Čađanović u februaru 2019. godine je preuzeo od Dace Popović, koja je tada postavljena za direktoricu Zelenila, dok mu je mandat istekao u junu ove godine.

Inače, u Osnovnom državnom tužilaštvu formiran je predmet protiv odgovornih lica u Čistoći, u ranijem mandatu, po dostavljanju obavještenja o postojanju sumnje da su počinili krivična djela u ovom preduzeću zbog nesavjesnog i nezakonitog rada.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …