Dom zdravlja Podgorica: Vakcinacija protiv “velikog kašlja” sjutra

Domu zdravlja Glavnog grada saopštio je da će sjutra u zdravstvenom objektu Stara Varoš biti organizovan vanredni termin za vakcinaciju djece.

Vakcinacija će se obavljati od 9 do 17 sati.

“Apelujemo na roditelje i staratelje koji imaju djecu koja nisu vakcinisana ili nisu primila sve tri doze vakcina iz primarne serije, kao i oni koji nisu primili revakcinu u drugoj od života i pred polazak u školu da dovedu svoju djecu na vakcinaciju i na taj način sprijeće oboljevanje od velikog kašlja, kao i od drugih oboljenja koje se ovim vakcinama mogu spriječiti”, piše u saopštenju Doma zdravlja.

Podsjetimo, Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je da je tokom novembra prijavljeno 22 slučaja obolijevanja od pertusisa, bolesti koja je poznata i pod nazivom ”veliki kašalj“.

Kako su saopštili, do sada je veliki kašalj registrovan kod troje lica uzrasta ispod godinu dana, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 1-5 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 6-10 godina, kod 15 lica u uzrasnoj grupi 11-15 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 16-20 godina i kod jednog lica starijeg od 60 godina.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …