Policija juče kontrolisala gradilišta i firme: Privedeno 12 lica

Prethodnog dana na području Crne Gore registrovano je: sedam krivičnih djela (KD napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, KD ugrožavanje sigurnosti, KD nasilničko ponašanje, KD krađe u pokušaju i 2 KD nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici), što je za rezultat imalo oduzimanje oružja i materija za koje se sumnja da se radi o opojnim drogama; sedam lica je lišeno slobode, tri lica su po rješenju ODT zadržana, podnijeto je 10 krivičnih prijava i jedan poseban izvještaj.

Kada je javni red i mir u pitanju službenici Uprave policije registrovali su tri prekršaja JRM (fizički napad, drsko ponašanje i prijetnja) i slobode lišili tri lica.

Registrovano je i pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su tri lica lišena slobode.

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodile su se  23 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške i dva lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima  i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, lišeno je slobode osam lica.

U Podgorici je 20.11. sprovedena akcija “Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana” od strane policijskih inspektora  za strance.  Kontrolisano je: 120 stranih državljana, sedam privatnih preduzeća, tri gradilišta i 108 privremenih boravaka. Privedeno je 12 lica, donesena dva rješenja o otkazu boravka, četiri rješenja o dobrovoljnom povratku, izdato osam prekršajna naloga.

U okviru Akcije “Poštuj život vrati oružje” službenici Uprave policije su od građana preuzeli pištolj.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …