Viele Euro Geldscheine

Sumnja se da je glavna inspektorka od suvlasnika firme “Niksen Čavor” uzela 10.000 eura mita

Glavna inspektorka za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarka Ministarstva poljoprivrede Dragana Kandić-Perović danas je uhapšena po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zvanično je saopšteno iz Uprave policije.

Osim nje slobode je lišen i M.Š., službenik Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako su naveli, službenici Sektora za borbu protiv kriminala realizovali su višemjesečne aktivnosti u predmetu „Blinker“ i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišeni slobode slobode četiri osobe.

Uhapšeni su i N.Č. i K.Č. zbog krivičnog djela davanje mita.

Kandić Perović se, kako navode iz UP, sumnjiči da je zajedno sa kolegom M.Š., u svojstvu službenog lica sačinila Zapisnik o inspekcijskom pregledu kod firme „Niksen Čavor”, u kojem nije konstatovano stvarno zatečeno stanje.

Time je kako se navodi u saopštenju pravno lice dovedeno u povoljniji položaj.

-Za tako sačinjen dokumet, kako se sumnja, D.K.P. je zahtjevala novac – mito u iznosu od 10.000 eura, a na šta je pristao N.Č., jedan od suvlasnika u pomenutom pravnom licu- navode iz UP.

Njoj se na teret stavlja krivično djelo primanje mita.

Iz policije objašnjavaju i da je suvlasnik firme “Niksen Čavor”, N.Č. prvi dio dogovorene sume u iznosu od 5.000 eura predao svojoj sestri K.Č. koja je navedeni novčani iznos dala D.K.P u Podgorici.

-Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi D.K.P. pronađena je koverta sa navedenim novcem u iznosu od 5.000 eura- navedeno je.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …