UP: Osam krivičnih djela, uhapšeno 6 lica

Tokom jučerašnjeg dana, na planu suzbijanja kriminaliteta, na teritoriji Crne Gore registrovano je osam krivičnih djela što je za rezultat imalo oduzimanje materija za koje se sumnja da su opojne droge; šest lica lišeno je slobode, četiri lica su po rješenju ODT zadržana, podnijeto je 11 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja.

U oblasti narušavanja javnog reda i mira policijski službenici registrovali su tri prekršaja i lišili slobode dva lica.

Osim toga, registrovana su dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega je jedno lice lišeno slobode.

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima  i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, lišeno je slobode 10 lica.

Kontrolom putnika na međunarodnoom vozu Beograd-Bar, na ulazu u Crnu Goru policijski službenici ŽGP Bijelo Polje identifikovali su i od jednog lica oduzli lični dokument koji je predmet interesovanja INTERPOL-a.

Inspektor za strance u Tivtu i policijski službenici StGP II Tivat na područiju opštine Tivat, izveli su lokalnu akciju “Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana”. Rezultat akcije su donijeto i izdato rješenje o otkazu boravka,  četiri rješenja o povratku, 12  prekršajnih naloga za plaćanje novčane kazne.

Policijski službenici OB Bar, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršili su pretres stana i tom prilikom oduzeli pištolj marke »Glok 17« cal 9 mm, sa okvirom bez metaka i oružni list, gasni pištolj marke »Glok« sa okvirom i 7 kuglica.

Policijski službenici OB Bijelo Polje, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili su pretres stana i drugih prostorija i tom prilikom od istog oduzeli: gasni pištolj «Blow F92» kalibra 9 mm, sa okvirom, dva mobilna telefona marke i lap top sa punjačem.

U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” službenici Uprave policije su od građana preuzeli pištolj marke »Vzor« cal. 7,65 mm, 10 komada metaka cal. 7,65 mm, startni pištolj marke »Zoraki« sa okvirom i četiri metka cal. 9 mm.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …